GYAKORI KÉRDÉSEK

Milyen távolságon belül csatlakozhatok egy-egy Telekom Wi-Fi Fon ponthoz, és milyen környezeti hatások befolyásolhatják ezt?

Fontos!

Annak érdekében, hogy a Telekom Wi-Fi Fon hálózat használata még nagyobb élménnyel járjon, a szolgáltatás jelenleg átalakítás alatt van. Emiatt 2019. augusztus 1-je után a jelenlegi Telekom Wi-Fi Fon szolgáltatás a Telekom által biztosított hozzáféréssel (Alap és Prémium jogosultság) rendelkező felhasználók számára nem lesz elérhető.

A FON applikáción keresztül augusztus 1-jétől a felhasználó eszköze nem csatlakozik a FON HotSpot-okra a korábban Telekom által biztosított felhasználónévvel és jelszóval. Bármely FON HotSpot-hoz történő csatlakozási kísérlet pillanatában egy angol nyelvű csatlakozási hibaüzenettel jelezzük a FON applikációban a Telekom Wi-Fi FON szolgáltatás Telekom által biztosított hozzáférésének megszűnését. 

A Fon hálózathoz való egyéb csatlakozási lehetőségről és feltételeiről bővebb tájékoztatást ide kattintva találsz.


A Telekom Wi- Fi Fon szolgáltatást használhatod Telekom Wi-Fi Fon mobilalkalmazás letöltésével, vagy mobilkészülékeden a Wi-Fi kapcsolatok, laptopon pedig a „Hálózati kapcsolatok” menüpontot használva.

A Telekom Wi-Fi Fon applikáció használata esetén a csatlakozás automatikus, amennyiben készüléked észleli a megfelelő Wi-Fi Fon hálózatot.

Magyarországon közel 2000 településen már 120 000 Wi-Fi Fon hotspot áll a rendelkezésedre.

A sikeres észlelést és csatlakozást több tényező is befolyásolhatja:

  • a fizikai adottságok (falvastagság),
  • rádióhullámok találkozása (interferencia), illetve
  • a jelvevő készülék antennájának minősége, teljesítménye is.

Ezért sajnos nem tudjuk meghatározni egy-egy hotspot hatósugarát méterben, azonban a Telekom Wi-Fi Fon lefedettséget folyamatosan bővítjük.

A hotspotok elhelyezkedéséről honlapunkon vagy a Fon weboldalán is tájékozódhatsz (a Fon térkép 24 óránként frissül).

Utoljára frissítve: 2019. október 8.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!