Roaming

Mobil hírközlő hálózatok közötti barangolás az Európai Unióban

2016. április 30-ától az Európai Parlament és a Tanács 531/2012/EU rendeletének módosításáról szóló 2015/2120/EU rendeletnek való megfelelés érdekében változnak az Unión belüli nyilvános hírközlő hálózatok közötti barangolási (roaming) díjak. Ezen időponttól a Magyar Telekom Nyrt. EU roaming helyzetben az ügyfél díjcsomagjának megfelelő belföldi más mobil irányú díjakat számlázza megnövelve az EU szabályozásban meghatározott roaming többletdíj mértékével. E két díjelem díjösszege nem haladhatja meg a hatályos szabályozás szerinti maximált díjszinteket.

- Hívásindítás Magyarországra az Európai Unió tagállamai valamint Liechtenstein, Norvégia, Izland (továbbiakban EU) mobil hálózataiból: a díj a belföldi más mobil irány díja megnövelve bruttó 19,1 Ft/p többlet díjjal, de maximum bruttó 72,8  Ft/p.
- Hívásindítás EU-ból EU-ba egyéb hívás esetén (Magyarországtól eltérő tagállamba) bruttó 72,8 Ft/p.
- Hívásfogadás EU roaming helyzetben: bruttó 4,3 Ft/p.
SMS küldés EU roaming helyzetben: a belföldi más mobil irányba küldött SMS díja, megnövelve bruttó 7,6 Ft/db többletdíjjal, de maximum bruttó 23 Ft/db.
- MMS küldés EU roaming helyzetben: bruttó 19,1 Ft/db
- Adatforgalmazás EU roaming helyzetben: bruttó 19,1 Ft/MB.
- SMS és MMS fogadás díjmentes.

Fentieken túlmenően az Európai Parlament és a Tanács 531/2012/EU rendelete és annak 2015/2120/EU módosítása kimondja, hogy sem a belföldi szolgáltatók, sem a barangolásszolgáltatók nem akadályozhatják meg, hogy ügyfeleik a látogatott hálózaton belül közvetlenül nyújtott szabályozott adatátviteli szolgáltatásokat igénybe vegyenek.

A Magyar Telekom Nyrt. az 531/2012/EU és a 2015/2120/EU rendeletének megfelelően és azt teljes mértékben betartva biztosítja Ügyfelei számára a látogatott hálózaton igénybe vehető adatátviteli szolgáltatások igénybevételének lehetőségét.

Ennek igénybevételi feltételeiről érdeklődjön a látogatott hálózaton helyi adatszolgáltatást nyújtó szolgáltatónál.


Havi díjas előfizetőinknek

Telefonálj külföldön, hívd fel szeretteidet, ismerőseidet!
Több száz roaming partnerünkrévén biztosítjuk elérhetőségedet
a világ számos pontján.

Világjáró EU roaming díjak

Travel&Talk roaming díjak

Mix roaming díjak

Mix Direkt roaming díjak

Domino előfizetőinknek

Dominósként is használhatod mobilodat külföldön, telefonálhatsz,
SMS-t és MMS-t küldhetsz, vagy akár internetezhetsz is.

Domino általános roaming díjak

Domino Direkt roaming díjak