Internet teszt-szerver és sebességteszt

A Telekom internet-szolgáltatásával kapcsolatos hibaelhatárolási feladatok gyorsítása érdekében a Magyar Telekom a hálózatában kialakított egy ún. teszt-szerver környezetet. Ennek az - internetszolgáltatóktól függetlenül működő - szervernek a segítségével az ügyfelek saját gépükről ellenőrizhetik az internet (ADSL, Kábelnet vagy Optinet) kapcsolat Magyar Telekom szakaszának működését. Ha a szervert nem tudod elérni, akkor a Magyar Telekom hálózatában van a hiba, ha a szerver elérhető, akkor a Telekom otthoni szolgáltatása megfelelően működik. Mindemellett a szerveren elhelyezett alkalmazás lehetőséget biztosít az internet hozzáférés tesztelésére.

 

A teszt-szerver elérhetősége

A teszt-szerver elérése kizárólag már működő DSL/Kábelnet/Optinet hozzáféréssel lehetséges!

 

Az eléréshez internet-kapcsolatot kell létesíteni a hagyományos behívó/tárcsázó modul használatával, a következő azonosítókkal:

 

Felhasználói név: adsl@test

Jelszó: test

 

A végfelhasználó sikeres bejelentkezése után az internet-hozzáférés sebességének mérése a következőképpen történik:

 • Az alkalmazást egy internet böngésző segítségével lehet megnyitni, a cím mezőben az alkalmazás IP címét feltüntetve.
 • Amennyiben 8Mbit/s maximális letöltési sebességnél lassabb internet-csomagod van , az alkalmazás elérhetősége: 192.168.9.1, a mérés menete:
  • A főoldalon a 'Teszt' gombra kattintva betöltődik a sebességteszt alkalmazás oldala.
  • A file méret beállításával szabályozhatjuk a teszt mérési pontosságát. (nagyobb file méret = nagyobb mérési pontosság)
  • A 'Teszt megkezdése' gombra kattintva elkezdődik a letöltési sebesség tesztelése, egy kiválasztott méretű file letöltésével.
  • A letöltés befejeztével a 'Feltöltési sebesség tesztelése' gombra kattintva indítható a teszt második része.
  • A mérés lezárultával egy táblázatban jelennek meg a teszteredmények.
 • Amennyiben 8Mbit/s maximális letöltési sebességű vagy gyorsabb internet-csomagod van , az alkalmazás elérhetősége: www.sebessegteszt.telekom.hu (145.236.88.73), a mérés menete:
  • A főoldalon a 'Mérés indítása' gombra kattintva betöltődik a sebességteszt alkalmazás oldala.
  • Kérjük, hogy a mérés megkezdése előtt olvassa el pontosan az oldalon található utasításokat és járjon el azoknak megfelelően
  • A letöltési teszt befejeztével a 'Feltöltési teszt' gombra kattintva indítható a teszt második része.
  • A mérés lezárultával egy táblázatban jelennek meg a teszteredmények.

Figyelem!

 • Várd meg a letöltést, ne szakítsd meg a mérést!
 • Méréskor kapott azonosítót jegyezd meg, azzal tud a későbbiekben a mérésre hivatkozni!

 

Az internet csomagok sebességei

 

A Magyar Telekom internet-szolgáltatásaival elérhető vonali sebességeket (feltöltési és letöltési irány, garantált és maximális értékek) a jelenleg is értékesített díjcsomagok estében az internet díjcsomagok oldalán találhatod, a már nem értékesített díjcsomagok esetében pedig a szerződésben tájékozódhatsz.

A garantált értékek a Magyar Telekom hálózatában mindig elérhető vonali sávszélességet, a maximum értékek az adott csomag maximálisan elérhető vonali sávszélességét jelentik. Az internet-hozzáféréseken elérhető aktuális sebességértékeket az adott vonal műszaki paraméterei és az adathálózat pillanatnyi forgalmi viszonyai határozzák meg.

Ha az internet-hozzáférésed nem teljesíti a szerződésében foglalt garantált értékeket, kérjük, hívd a Magyar Telekom vezetékes- és mobil-hálózatából díjmentes 1412-es ügyfélszolgálati telefonszámot.

Figyelem: amennyiben nem a teszt hozzáférés segítségével, hanem az internet eléréséhez használt internetkapcsolaton keresztül (az interneten keresztül) használod a teszt-szerver alkalmazást, úgy a mért sebesség függ az internet pillanatnyi terhelésétől, így az nem a Telekom otthoni szolgáltatás által biztosított hozzáférés minőségét mutatja!