Befektetői közlemények

Crnogorski Telekom közgyűlési határozat tőkeleszállításról

Budapest, 2014. március 5. 15:30

Budapest – 2014. március 5. – A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy leányvállalata, a Crnogorski Telekom A.D. Podgorica közgyűlést tartott, melyen 17,1 millió euro (a 2014. március 4-i 311,9 HUF/EUR árfolyamon számolva mintegy 5,3 milliárd forint) összegű jegyzett tőke leszállításról határozott.

Az elfogadott 17,1 millió euro összegű jegyzett tőke leszállítás (141,0 millió euróról 123,9 millió euróra) keretében keletkezett forrás kifizetésre kerül a részvényesek számára. A társaságban 76,53% tulajdonrésszel rendelkező Magyar Telekom megközelítőleg 13,1 millió euro (4,1 milliárd forint) összegre jogosult a kifizetésből.

Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmazhat. Azon kijelentések, amelyek nem múltbeli tényekre vonatkoznak (ideértve a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentéseket), jövőre vonatkozó kijelentések. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, tehát nem lenne helyes ezen kijelentésekre túlzott mértékben támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések a megtételük időpontjában aktuális állapoton alapulnak, és nem vállalunk kötelezettséget arra, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján nyilvánosan frissítsük, módosítsuk..

A jövőre vonatkozó kijelentések szükségképpen kockázatokkal és bizonytalansággal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a jövőre vonatkozó kijelentésekben foglaltaktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2012. december 31-én végződött évre vonatkozó, a https://www.telekom.hu címen elérhető weblapunkon is közzétett éves jelentéseink is bemutatják.

Kapcsolódó dokumentumok

Befektetői közlemény
(PDF, 58,4 kB)