Befektetői közlemények

Crnogorski Telekom közgyűlési határozat osztalékfizetésről

Budapest, 2015. május 29. 10:00

A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy leányvállalata, a Crnogorski Telekom A.D. Podgorica tegnap közgyűlést tartott, melyen a 2014. üzleti év után 21,5 millió euro (a 2015. május 28-i 309,15 HUF/EUR árfolyamon számolva mintegy 6,6 milliárd forint) összegű osztalék kifizetéséről határozott.

2014-ben a Montenegrói Számviteli Szabályok szerint a Crnogorski Telekom éves eredménye 21,5 millió euro volt. A közgyűlés döntésének megfelelően az éves eredmény teljes összege kerül osztalékként kifizetésre. A társaságban 76,53% tulajdonrésszel rendelkező Magyar Telekom megközelítőleg 16,5 millió euro (5,1 milliárd forint) összegű osztalékra jogosult.

 

Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmazhat. Azon kijelentések, amelyek nem múltbeli tényekre vonatkoznak (ideértve a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentéseket), jövőre vonatkozó kijelentések. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, tehát nem lenne helyes ezen kijelentésekre túlzott mértékben támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések a megtételük időpontjában aktuális állapoton alapulnak, és nem vállalunk kötelezettséget arra, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.

A jövőre vonatkozó kijelentések szükségképpen kockázatokkal és bizonytalansággal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a jövőre vonatkozó kijelentésekben foglaltaktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2014. december 31-én végződött évre vonatkozó, a https://www.telekom.hu címen elérhető weblapunkon is közzétett éves jelentéseink is bemutatják.

Kapcsolódó dokumentumok

Befektetői közlemény
(PDF, 58,6 kB)