Befektetői közlemények

Új felsővezető a Magyar Telekomnál

Budapest, 2015. május 6. 12:30

A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy a Társaság Igazgatósága 2015. július 3-ai hatállyal kinevezte Gyenes Andrást a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettesévé. Gyenes András a Magyar Telekom Ügyvezető Bizottságának is tagja lesz.

A lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettes tevékenysége kiterjed a Magyar Telekom ügyfélszolgálati, helyszíni szolgáltatások, lakossági marketing, csatorna menedzsment, e-business, valamint üzlethálózat menedzsment tevékenységek irányítására.

Gyenes András 46 éves, és több mint 10 év felsővezetői tapasztalattal rendelkezik, amelyet multinacionális FMCG vállalatnál szerzett. Az alapvetően lakossági piacon működő Unilevernél dolgozott, ahol számos trendfordító projekt fűződik a nevéhez. Nagymértékben járult hozzá a vállalat magyarországi és régiós piaci részesedésének és eredményességének növekedéséhez. Vezetőként stratégiák kidolgozását és megvalósítását, valamint új működési modellek bevezetését is irányította.

Gyenes András a pécsi Janus Pannonius Tudomány Egyetemen szerzett üzleti és közgazdasági diplomát. Pályáját 1993-ban kezdte az Unilever magyarországi vállalatánál, ezt követően szenior auditorként dolgozott a cég hollandiai központjában. 1998-tól számos vezetői pozícióban szerzett tapasztalatot: előbb pénzügyi területen, majd Magyarország mellett Csehországban, Szlovákiában és az Adriai országokban általános, ill. marketing és értékesítési vezetőként töltött be döntéshozói pozíciókat. 2011-től az Unilever Magyarország ügyvezető igazgatója, majd ezt követően vezérigazgatóként négy ország - Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia, Horvátország- irányításáért, üzleti, pénzügyi eredményéért felelt.

Gyenes András feladata a Magyar Telekomban a vállalat vezető piaci szerepének megerősítése, az átalakulások, egyszerűsítések és a digitális vállalattá válás levezénylése lesz a legjobb ügyfélélmény nyújtása mellett.

Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmazhat. Azon kijelentések, amelyek nem múltbeli tényekre vonatkoznak (ideértve a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentéseket), jövőre vonatkozó kijelentések. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, tehát nem lenne helyes ezen kijelentésekre túlzott mértékben támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések a megtételük időpontjában aktuális állapoton alapulnak, és nem vállalunk kötelezettséget arra, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.

A jövőre vonatkozó kijelentések szükségképpen kockázatokkal és bizonytalansággal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a jövőre vonatkozó kijelentésekben foglaltaktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2014. december 31-én végződött évre vonatkozó, a https://www.telekom.hu címen elérhető weblapunkon is közzétett éves jelentéseink is bemutatják.

Kapcsolódó dokumentumok

Befektetői közlemény
(PDF, 39,1 kB)