Kutatás - fejlesztés

Sürgősségi betegellátás

Sürgősségi betegellátás

Sikeres mobiltechnológián alapuló betegirányítási rendszer bevezetés
a Szegedi Sürgősségi Osztályon.

Tudjon meg többet!

Az iPhone és az Android készülékek programozásának legjobb gyakorlatai

innovacio_eloszto_mobil-ios_android

Kutatásaink során arra kerestük a választ, hogy az alkalmazásfejlesztés korlátjai mellett milyen módon lehet hasznosítani az iPhone és az Android alkalmazás fejlesztések ún. best practice fejlesztési metodikáját.

Tudjon meg többet!

Háromdimenziós mobil megjelenítés

innovacio_eloszto_mobil_3d

A nem játék jellegű alkalmazások háromdimenziós mobil megjelenítése számos kérdést vet fel. Milyen jellegű alkalmazások használatát könnyíti meg a háromdimenziós megjelenítés? Mennyire elterjedt a háromdimenziós támogatás a mai mobil készülékeken?

Tudjon meg többet!

Háromdimenziós IPTV

innovacio_eloszto_iptv_3d

A K+F téma célja a 3D térélményt nyújtó megjelenítők piacának bemutatása és a technológia elméleti és gyakorlati oldalának megvalósítása, a 3D műsorterjesztés kérdéseinek, valamint a műsor dekódolásának és megjelenítésének vizsgálata.

Tudjon meg többet!

Multi-access videó szerkesztő rendszer kialakítása

innovacio_eloszto_multiaccess_video_szerkeszto

A projekt célja, hogy egy prototípus alkalmazáson keresztül megmutassa, hogyan lehet nyílt forráskódú eszközök továbbfejlesztésével és integrációjával egy állókép, videó- és hanganyag kezelésére is képes média tartalomtárat létrehozni a fix- és mobilinternet felhasználók, valamint az IPTV előfizetők számára nyílt szolgáltatásként.

Tudjon meg többet!

Környezeti háló

innovacio_eloszto_kornyezeti_halo

A projekt célja volt kifejleszteni egy olcsó, így könnyen elterjeszthető környezeti szenzorokból álló, elsősorban levegőminőséget mérő, kísérleti rendszert, amely nem a jelenlegihez hasonló pontszerű mérésekkel, hanem egy „nagy egyedszámú hálózattal” alkalmas egy területen a levegő minőségének, jellemzőinek megállapítására.

Tudjon meg többet!

Lakossági internet kutatás, internet biztonság

innovacio_eloszto_lakossagi_internet_kutatas

Kutatásunk célja a magyar IT biztonsági helyzet felmérése volt mind keresleti, mind kínálati oldalról.

Tudjon meg többet!

Hangfelismerő rendszer értékelése

innovacio_eloszto_hangfelismero_redszer

A BME-TMIT tanszék hangfelismerő rendszerének felhasználási lehetőségei között szerepelhet – sok egyéb mellett – a tudakozók és call centerek ügyféligényeinek automatizált felismerése.

Tudjon meg többet!

Az MMTel szolgáltatások minőségi feltételei

innovacio_eloszto_ims_qos_tanulmany

A téma célkitűzése volt egy olyan elemző tanulmány készítése, amely áttekinti és elemzi a QoS paraméterek és az MMTel minőségének a kapcsolatát a Magyar Telekom hálózatában az MMTel szabványok alkalmazásának előkészítése végett.

Tudjon meg többet!

Megváltozott egyéni információfeldolgozási stratégiák

innovacio_eloszto_megvaltozott_egyeni_info

Megállapítások és hipotézisek arról, hogy az azonnali üzenetek intenzív használata milyen következményekkel jár a fiatalok kognitív működésére; ezek a megállapított vagy feltételezett hatások milyen előnyökkel és hátrányokkal járnak a szellemi fejlődésre és a teljesítményre. Továbbá javaslatokat tenni olyan új szolgáltatásokra, amelyek vonzóbbá teszik ezt a kommunikációs formát a fiatalok számára.

Tudjon meg többet!