Ronald Reising, a Matáv gazdasági vezérigazgató-helyettese a Bell Canada gazdasági vezetője lesz

Budapest, 1999. április 12.

Ronald Reisinget, a Matáv gazdasági vezérigazgató-helyettesét, az Ameritech nemzetközi pénzügyi igazgatóját Kanada vezető telekommunikációs vállalata, a Bell Canada gazdasági vezetőjévé nevezték ki.

Ronald Reising 1997 óta a Matáv gazdasági vezérigazgató-helyettese. E beosztásában 1997 novemberében sikeresen irányította a vállalat tőzsdei bevezetését. A MATÁV lett az első New York-i tőzsdén jegyzett közép-kelet-európai vállalat. Az Ameritech a Matáv stratégiai befektetője, a MagyarCom konzorciumon keresztül a vállalat részvénycsomagjának 29,8%-át birtokolja.

Mint Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója elmondta: "A MATÁV az elmúlt két évben minden szempontból hatalmas fejlődésen ment keresztül. Ronald Reising munkája nagymértékben hozzájárult sikereinkhez. Sikeres volt a Matáv tőzsdei bevezetése, kiemelkedő pénzügyi eredményeket mutatott a vállalat és megteremtettük a folyamatos fejlődés biztos alapját. Számítunk Ronald Reising további együttműködésére az átmeneti időszakban és sok sikert kívánunk neki új pozíciójában a Bell Canadánál."

Az elkövetkező hetekben Ronald Reising a Bell Canada kijelölt gazdasági vezetőjeként dolgozik majd, valamint a problémamentes működés fenntartása érdekében a Matáv-nál is folytatja munkáját. Ronald Reising utódját a közeljövőben nevezik meg.