Matáv jelmondó a hallás- és beszédkárosultaknak

Budapest, 2001. április 9.

A Matáv új szolgáltatása, a Jelmondó lehetővé teszi, hogy a telefonálásból eddig kimaradt siketek, hallás- és beszédkárosultak a Matáv munkatársának segítségével kommunikálhassanak a hallásukban és beszédükben nem korlátozottakkal.

A Matáv Jelmondó szolgáltatás igénybevételéhez a hallás- vagy beszédkárosult ügyfeleknek egy speciális készülékre (gépíró telefonra) vagy egy modemmel rendelkező számítógépre van szükségük. A nagyothalló vagy beszédkárosult ügyfeleknek hívás kezdeményezéséhez a 06-80-303-202-es Matáv Zöldszámot kell hívniuk. Amennyiben egészséges ügyfelünk szeretne hallás- vagy beszédkárosulttal kapcsolatba lépni, a 06-80-300-200-as számot hívhatja. Mindkét esetben a Matáv munkatársa jelentkezik, aki a hívás bejelentését követően visszahívja a hívó felet, létrehozza a speciális telefonkapcsolatot, majd közvetíti a társalgást. A hívás díja a hagyományos telefonhívásoknak megfelelően a távolsági zónáktól és a napszaktól függő beszélgetési és kapcsolási díj, melyet a hívó telefonszámlájára számlázunk. Külön kezelői díjat nem számítunk fel, a szolgáltatás mindennap 0 - 24 óráig igénybe vehető. A Matáv TelePontban (Budapest, V. ker., Petőfi S. u. 17-19.) található gépíró telefonkészülékkel bárki díjmentesen kipróbálhatja a Jelmondó szolgáltatást.

A Jelmondó szolgáltatást csak Matáv előfizetői vonalról lehet kezdeményezni. Jelmondó szolgáltatás segítségével nem lehet nemzetközi hívást bonyolítani, belföldi helyi díjazású számot (06 40, 06 51), belföldi zöldszámot (06 80) és emelt díjas (06 90), illetve három- és négyjegyű speciális számot hívni.

A szolgáltatásról érdeklődni a 06-80-200-198 telefonszámon, az ugyfelkapcsolat@mail.matav.hu e-mail címen, illetve a (06 1) 345-5255 faxszámon lehet.