Sajtóközlemények

Tájékoztatás az EPT részvényeire tett nyilvános vételi ajánlat és az azt követő vételi jog gyakorlás

Összes sajtóközlemény Összes sajtóközlemény
Tájékoztatás az EPT részvényeire tett nyilvános vételi ajánlat és az azt követő vételi jog gyakorlásának eredményéről

Budapest, 2010. április 13. 17:30

A Magyar Telekom Nyrt. a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX törvény 55. § (1) bekezdésében foglalt kötelezettségének eleget téve bejelenti, hogy az Első Pesti Telefontársaság Nyrt. (EPT Nyrt.) részvényeire tett önkéntes nyilvános vételi ajánlata, majd a vételi joga gyakorlásának eredményeképpen az EPT Nyrt. 100%-os egyedüli tulajdonosává vált.

A 2010. január 15-i bejelentésnek megfelelően a Magyar Telekom az EPT Nyrt. részvényeire önkéntes nyilvános vételi ajánlatot tett, majd vételi jogot gyakorolt a tulajdonába nem került részvények tekintetében, így 2010. április 13-i hatállyal a Magyar Telekom a céltársaság egyedüli tulajdonosává vált, azaz 100%-os befolyással rendelkezik az EPT Nyrt-ben.

A Magyar Telekomról
A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, amely a telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja, beleértve a vezetékes és mobil telefonos, az adatátviteli és nem hangalapú, valamint az informatikai és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. Üzleti tevékenységét két üzletágán keresztül látja el: Lakossági szolgáltatások (az otthonokhoz kapcsolódó T-Home és a mobil kommunikációs T-Mobile márka); Vállalati szolgáltatások (T-Systems márka). A Magyar Telekom többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójának, és többségi részesedéssel rendelkezik a Crnogorski Telekomban, Montenegró legnagyobb távközlési szolgáltatójában. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa (59,21%) a MagyarCom Holding GmbH, amely a Deutsche Telekom AG kizárólagos tulajdona. További információk a www.telekom.hu weboldalon találhatók.