Sajtóközlemények

Újabb három helyszínről jelentkezik a Magyar Telekom Digitális Híd Fest

Újabb három helyszínről jelentkezik a Magyar Telekom Digitális Híd Fest

Budapest, 2010. április 23. 15:00

Az idei Föld Napja alkalmából újabb három helyszínről jelentkezik a Magyar Telekom egyedülálló kezdeményezése, a Digitális Híd Fest. Az április 23-24-én megrendezésre kerülő kétnapos fesztivál keretében a Magyar Telekom önkéntesei három borsodi településen, Mezőcsáton, Tiszabábolnán és Tiszakeszin oktatják majd az internet használatára a települések lakosait, miközben egyebek mellett tehetségkutató versenyre is sor kerül Novák Péterrel és a Kultúrparttal.

A Digitális Híd Fest a Magyar Telekom Civil Stratégiai Partnerség pályázatának egyik nyertesével, a Szívlapát Alapítvánnyal közösen kétnapos programsorozatot kínál az itt élőknek és az ide látogatóknak. Pénteken a Magyar Telekom Tiszabábolnán várja az érdeklődőket, ahol a vállalat önkéntesei segítenek a település lakosainak az internet használatában, majd a vállalkozó szelleműek egy tehetségkutató versenyen is részt vehetnek. A fesztivál szombaton, Tiszakeszin folytatódik, ahol a verseny legjobbjai felléphetnek a helyi Horváth Pista Emléknap keretében.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója az esemény kapcsán elmondta: "Nagyon fontos a számunkra, hogy nagyvállalatként segítsünk az embereknek abban, amiben a legjobbak vagyunk. A Digitális Híd kezdeményezés tökéletes példája annak, hogy erőforrásainkkal úgy is hozzájárulhatunk a fenntartható fejlődéshez, ha bevonjuk a munkatársainkat a különféle önkéntes programokba. Persze ez a két nap nem csak az oktatásról és tanulásról szól, hiszen színes programokkal és tehetségkutatóval várjuk az érdeklődőket."

A Digitális Híd Fest sikerének köszönhetően az internetoktatással kapcsolatos programokat már 135 helyszínre sikerült elvinni. A Magyar Telekom elkötelezettségét az is mutatja, hogy az utóbbi öt évben több mint 250 önkéntes munkatársa vett részt a digitális ismeretterjesztésben, és segített a kistérségeknek a digitális világhoz való felzárkózásban.

A Magyar Telekom fenntarthatósági stratégiájának kiemelt feladata az információs társadalom fejlesztése, a digitális felzárkóztatás és az internethasználat terjedésének elősegítése. A 2004-ben indított Digitális Híd kezdeményezés keretében külön kistelepülési önkéntes program működik azzal a céllal, hogy megmutassa a helyi lakosok számára, mi is a világháló, mire használható, hogyan tudja közelebb hozni az internet a földrajzilag egymástól távol élő embereket, és mennyire tud segíteni a hétköznapok problémáinak megoldásában.

Bővebb információ a Digitális Hídról és rendezvényeiről a http://www.jovomeno.org/index.php?jovomeno=hirek&news_id=331 honlapon olvasható.

Érdekességek a Föld napjával kapcsolatban:
* Az első Föld Napja megemlékezést 1970. április 22-én tartották az USA-ban Denis Hayes egyetemista kezdeményezésére. (Azóta az alternatív energiaforrások világhírű kutatója és szakértője lett.)
* A Föld Napja ifjúsági mozgalomként indult, de már első alkalommal 25 millióan vettek rajta részt.
* Ezt követően törvények születtek a levegő, a vizek védelmére, és környezetvédő szervezetek alakultak a világ számos országában.
* Ma világszerte több millióan ünneplik ezt a napot.
* Magyarországon először 1989-ben ünnepeltük meg.
* "Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?" - Így hangzik a Föld Napja mozgalom egyik jelmondata.

A Magyar Telekomról
A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, amely a telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja, beleértve a vezetékes és mobil telefonos, az adatátviteli és nem hangalapú, valamint az informatikai és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. Üzleti tevékenységét két üzletágán keresztül látja el: Lakossági szolgáltatások (az otthonokhoz kapcsolódó T-Home és a mobil kommunikációs T-Mobile márka); Vállalati szolgáltatások (T-Systems márka). A Magyar Telekom többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójának, és többségi részesedéssel rendelkezik a Crnogorski Telekomban, Montenegró legnagyobb távközlési szolgáltatójában. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa (59,21%) a MagyarCom Holding GmbH, amely a Deutsche Telekom AG kizárólagos tulajdona. További információk a www.telekom.hu weboldalon találhatók.