Sajtóközlemények

A Magyar Telekom Igazgatóságának javaslata Magyar Telekom törzsrészvények vásárlására szóló felhatal

A Magyar Telekom Igazgatóságának javaslata Magyar Telekom törzsrészvények vásárlására szóló felhatalmazásról

Budapest, 2010. február 26. 12:30

A Magyar Telekom Igazgatósága a Közgyűlésnek elfogadásra javasolja, hogy felhatalmazást adjon törzsrészvények vásárlására a Magyar Telekom Nyrt. jegyzett tőkéjének legfeljebb 10%-áig.

Az Igazgatóság javaslatot tesz a Közgyűlésnek, hogy felhatalmazást adjon Magyar Telekom törzsrészvények vásárlására. A javaslat célja, hogy a Magyar Telekom jelenlegi részvényesi javadalmazási politikája kibővíthetővé váljon a javadalmazásnak ezzel a formájával, ezáltal pedig a részvényesi javadalmazási politika közelítsen a nemzetközi gyakorlathoz. Ugyanakkor az Igazgatóság továbbra is úgy gondolja, hogy a részvényesi javadalmazási politika fő eszköze az osztalékfizetés kell hogy maradjon.

Az Igazgatóság javaslatának értelmében a Közgyűlés felhatalmazást adna az Igazgatáság számára, hogy legfeljebb 104 274 254 darab Magyar Telekom törzsrészvényt (egyenként 100 forint névértékű) vásároljon. Amennyiben a Közgyűlés jóváhagyja a javaslatot, akkor a felhatalmazás az elfogadás napjától számolva 18 hónapos időtartamig érvényes. A felhatalmazás keretében megvásárolt részvények együttesen egyszer sem haladhatják meg a Magyar Telekom Nyrt. jegyzett tőkéjének a 10%-át. A részvények megvásárlására a tőzsdén keresztül kerül sor. A felhatalmazás alapján teljes, illetve részleges vásárlás is lehetséges valamint a felhatalmazási időszakon belül sor kerülhet többszöri részvényvásárlásra is, egészen addig, amíg a maximális részvényszámot el nem éri a felhatalmazás keretében vásárolt részvények teljes száma.

A Magyar Telekom 2010. április 7-én tartja Éves Rendes Közgyűlését.

A Magyar Telekomról
A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, amely a telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja, beleértve a vezetékes és mobil telefonos, az adatátviteli és nem hangalapú, valamint az informatikai és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. Üzleti tevékenységét két üzletágán keresztül látja el: Lakossági szolgáltatások (az otthonokhoz kapcsolódó T-Home és a mobil kommunikációs T-Mobile márka); Vállalati szolgáltatások (T-Systems márka). A Magyar Telekom többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójának, és többségi részesedéssel rendelkezik a Crnogorski Telekomban, Montenegró legnagyobb távközlési szolgáltatójában. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa (59,21%) a MagyarCom Holding GmbH, amely a Deutsche Telekom AG kizárólagos tulajdona. További információk a www.telekom.hu weboldalon találhatók.