Sajtóközlemények

Megasztárokkal kezdődik a június 26-ai T-Mobile Kapcsolat koncert, amelynek idei nemzetközi sztárja Rod Stewart lesz

Budapest, 2010. június 4.

Június 26-án a 14. T-Mobile Kapcsolat koncert főszereplője a 250 millió eladott albummal és kislemezzel minden idők egyik legkiemelkedőbb előadója Rod Stewart lesz, akinek 5 stúdióalbuma is a Billboard magazin 100-as listájának elsõ helyére került. Az angol világsztár előtt népszerű Megasztárok, Molnár Ferenc Caramel, Tóth Gabi, Gáspár Laci, Király Viktor és Oláh Ibolya többek között a korábbi 13 Kapcsolat koncert sikerdalait idézik fel. Európa egyik legnagyobb zenei rendezvénye a korábbi évekhez hasonlóan a névadó T-Mobile-nak és támogatóknak, azaz a Sony Ericssonnak, a TV2-nek, a Class FM-nek, a Metropol napilapnak, a Best magazinnak, az Exitnek, Origonak és a Life Networknek köszönhetően idén is ingyenes lesz.

Lassan másfél évtizedre nyúlik vissza a Kapcsolat koncert története, és ezidő alatt évről évre számos világsztár és sikeres hazai előadó szórakoztatta a minden esztendőben több százezres közönséget. A koncert fellépői sokféle zenei stílust képviseltek, azonban a Kapcsolat koncert mégis akarva-akaratlanul egyfajta kapcsolódási pontnak is tekinthető a nemzetközi zenei porondon. Elég utalni az idei sztárvendégre, Rod Stewartra, és All for Love című számára, amelyet az 1980-as évtized egyik legjobb dalának választottak, és különlegessége, hogy 3 férfi szupersztár énekli. Hármuk közül ketten, Sting és Bryan Adams korábban már felléptek a Kapcsolat Koncerten, és most harmadikként Rod Stewart következik. Csakúgy, mint Elton John és Joe Cocker, akikkel az angol sztár szintén énekelt duettet, és akik szintén a Kapcsolat koncert főszereplői voltak.

Rod Stewart előtt a jó hangulatról a TV2 Megasztárjai, így az idei évben új albummal jelentkező Molnár Ferenc Caramel és Oláh Ibolya, az év elején szóló videoklippel jelentkező Király Viktor, és a népszerűségüket mai napig megörző Gáspár Laci és Tóth Gabi gondoskodnak. A fiatal magyar énekesek a 14. Kapcsolat koncerten a korábbi években sikert arató dalokkal a korábbi évek fellépőit idézik fel.

A Grammy-díjas Rod Stewart tavaly októberben új albummal, a hatvanas és hetvenes évek klasszikus soul slágereinek gyűjteményével jelentkezett "Soulbook" címmel. Az albummal visszatért zenei pályájának kezdeteihez, amikor még a The Jeff Beck Band és a kritikusok által is nagyra becsült The Faces frontembere volt. Az új korongon olyan soul klasszikusok kaptak helyet, mint az "If You Don't Know Me By Now" vagy a " Higher and Higher". Rod Stewart pályafutásának sok sikeres és szeretett dalával érkezik Budapestre, ahol igazi különlegességként, a koncert napján már javában zajló dél-afrikai foci-vb-re is tekintettel néhány dalt az általa nagyon kedvelt Celtic focicsapat mezében énekel majd.

A T-Mobile Kapcsolat koncertre a korábbi évekhez hasonlóan az ország számos pontjáról és a határokon túlról is érkeznek majd a színvonalas kikapcsolódást kedvelő zenerajongók. Közülük 300 arany vagy platina szintű T-Home és T-Mobile előfizető másodmagával a Kapcsolat Program keretében különleges lehetőségként VIP-vendégként élvezheti majd a koncertet. A sorsolásra június 17-éig a www.t-home.hu és www.t-mobile.hu honlapokon egyszerű regisztrációval lehet jelentkezni.

A koncert szervezői és támogatói a szórakozáson túl a hasznos kezdeményezéskeket is igyekeznek felkarolni, helyet adva pl. a véradást szervező Magyar Vöröskeresztnek és az országos Vérellátó Szolgálatnak is. A segíteni szándékozók a helyszínen 14-19 óráig 2 helyszínen adhatnak vért. A T-Mobile, a Sony Ericsson, a TV2, a Class FM, a Metropol, a Best, az Exit, az Origo és a Life Network egyaránt arra kér mindenkit, hogy aki teheti, a véradás révén segítse a Vöröskereszt munkáját.

Emlékezetes pillanatok Rod Stewart pályafutásából:

http://www.youtube.com/watch?v=1oZeHw1sAEc&a=Sh5GzDjO1Fw&playnext_from=ML

http://www.youtube.com/watch?v=7RkWs6P2IwE

http://www.youtube.com/watch?v=Bpbuqh12oj4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=FnDI7tWhHf4

Főtámogató:

Sony Ericsson

A Sony Ericsson egyik legfontosabb hitvallása mobiltelefonjai tervezésekor a minőségi zenehallgatás lehetősége. A mobiltelefon gyártó számtalan bizonyítékát adta támogatásának, amellyel a felhasználókat közelebb viszi a világ legnépszerűbb és legkedveltebb zenész sztárjaihoz.

A világ legkisebb androidos készüléke, a Sony Ericsson Xperia™ X10 mini telefon ezért idén a T-Mobile Kapcsolat koncert keretében hozza el Rod Stewartot, a blues-rock koronázatlan királyát Budapestre. Az esemény június 26-án kerül megrendezésre az 56-osok terén.
A koncerten Rod Stewart mellett, a világ legkisebb Androidos csodája, a Sony Ericsson Xperia™ X10 mini telefon is bemutatkozik. A tudás, méret és használhatóság együttes definíciójának számító telefonban megtalálható a saját fejlesztésű Sony Ericsson Timescape™ alkalmazás. A különleges rendszerező egy helyre gyűjti a kommunikáció minden fajtáját, így a felhasználó egyetlen pillantással áttekintheti szöveges üzeneteit, nem fogadott hívásait, a Facebook™ és a Twitter frissüléseit, anélkül, hogy ehhez több különféle alkalmazást kéne megnyitnia. A zenelejátszó program is használja az “infinite gombot”, mellyel minden zenefájlt egy helyre gyűjt az éppen játszott előadótól a PlayNow™-ról és a YouTube-ról.
Az Xperia™ X10 mini a ’Testhezálló’ (human curvature) dizájn filozófiáján alapul. Az Android kezelőfelület saját fejlesztésű alkalmazásainak és a személyre szabható kezelőfelületnek a kombinációjával a kommunikáció valóban szórakozássá válik. Ezzel a telefonnal a felhasználók pontosan azt kapják, amit szerettek volna. Ez pedig nem más, mint egy gyönyörű, személyre szabható alkalmazásokkal teli, pompás ultra-kompakt dizájnnal készült mobiltelefont.
A már jól ismert Track ID™ zenefelismerő funkcióval a telefon egyetlen gombnyomással felismeri az éppen hallható számot úgy, hogy felvesz belőle egy részt és pár másodperc alatt megadja az előadó nevét és a szám címét is. Vele végérvényesen kitörölhető az ismeretlen jó szám kifejezésből az ismeretlen jelző – beleértve a teljes Rod Steward életművet.

Támogatók:

Metropol napilap

A Metropol napilap 2004 óta a Kapcsolat Koncert kiemelt médiapartnere. Sokszínű, rövid híreivel, érdekességeivel, tematikus mellékleteivel nagy tömegek érdeklődésére számot tartó információforrásként tökéletesen alkalmas egy megakoncert beharangozására. Magyarországon a legnagyobb példányszámú és egyben az egyedüli ingyenes napilap, mely több mint 10 éve tájékoztatja több mint félmillió olvasóját minden hétköznap reggel a hazai és a nagyvilágban történt aktuális eseményekről. Világszerte 19 ország 100 nagyvárosában jelenik meg, naponta 17 millió olvasója van, akikhez 15 különböző nyelven jut el. Olvasói jól tájékozott, trendkövető fiatalok, nyitottak a világ dolgaira, egészséges információéhséggel és folyamatosan változó ízlésvilággal rendelkeznek.

Aki szereti a jó zenét, a www.metropol.hu oldalon Kapcsolat Koncert VIP jegyekért és egyéb értékes ajándékokért játszhat. A legszerencsésebbek a legjobb helyekről nézhetik majd Rod Stewart show-ját. A koncert iránt érdeklődők nemcsak a napilapban, hanem online is olvashatnak friss információkat, híreket a koncertről és a fellépőkről. Metropol – Tartalmasabban kezdődik a nap.

TV2

A TV2, Magyarország egyik vezető kereskedelmi csatornájaként kiemelten támogatja azokat az eseményeket, melyek nagy tömegeket érnek el, és színvonalas újdonságot hoznak a hazai kulturális és zenei életbe. A 2004-ben útjára indult Megasztár sorozat még inkább összeköti a könnyűzenével a csatornát, hiszen a verseny győztesei jelenleg is a magyar zenei élet kiemelkedő alakjai. 2010 újra Legendás év, hiszen a TV2 képernyőjére ősszel visszatér a Megasztár, amely szinte már elképzelhetetlen a Kapcsolat koncert nélkül, hiszen döntőseink a legnagyobb világsztárok előtt léphettek fel az elmúlt években. Tóth Vera és Oláh Ibolya 2004-ben Sting előtt, Palcsó Tamás és Caramel 2005-ben Lionel Richie előtt, Rúzsa Magdi 2007-ben Bryan Adams előtt izzította a közönséget; Király Viktor pedig a Simply Red előtt énekelt 2009-ben.

A TV2-nél hiszünk a bátor és újító kezdeményezésekben, és örömmel állunk olyan események mellé, melyeket az egész országnak látnia kell. Június 26-án, az 56-osok téren a „Szenvedélyünk a szórakoztatás” szlogen zászlaja alatt nem egy átlagos szabadtéri koncertet, hanem kihagyhatatlan és felejthetetlen zenei élményt szeretnénk ajándékozni közönségünknek: idén Király Viktor, Molnár Ferenc Caramel, Gáspár Laci, Tóth Gabi és Oláh Ibolya segít majd Rod Stewart koncertje előtt bemelegíteni a hangszálainkat.

LifeNetwork – a Te életed

A LifeNetwork hiánypótló csatorna Magyarországon. Hétköznapinak tűnő, mégis létfontosságú problémákra és kérdésekre fókuszál az életmód, gyereknevelés, család, betegségek és gyógyítás témákon keresztül. Mélyrehatóan feltérképezi az egészség kérdéskörét a táplálkozástól, testátalakítástól a szenvedélybetegségekig, a szexuális életünktől az alternatív gyógyászatig. Sorozataival, dokumentum-, és játékfilmjeivel, valamint a naponta jelentkező Life Magazinnal közérthető, szórakoztató formában szól nézőihez.

A TV-csatorna első életmód reality műsora a 2030, amely bemutatja, hogy ki öregszik hamarabb, vagyis hogy az átlagos – vagy éppen kevésbé átlagos - életmód hogyan alakul ránccá, kilókká, petyhüdt bőrré. Ehhez a LifeNetwork csatorna hat átlagembert és ugyanennyi celebet - Tóth Gabit, Árpa Attilát, Majkát, Tóth Verát, LL Juniort és Varga Győzőt – választott ki. A műsor hat héten keresztül mutatja be, mire számíthatnak a résztvevők, ha mindennapjaikon nem változtatnak. A szakértők tanácsaikkal segítenek egy egészségesebb életforma kialakításában, hogy 2030-ban is kellemes legyen tükörbe néznünk. Május 14-től péntekenként 21-tól a LifeNetwork reggel 6 órától napi 20 órás műsoridővel jelentkezik. Vegyesen sugároz saját gyártású és vásárolt tartalmat, melynek nagy részét először láthatja a hazai közönség.

Class FM

2010-ben a Class FM a 14. T-Mobile Kapcsolat koncert hivatalos rádiója. A Class FM a 18-49 év közöttiek elsőszámú országos kereskedelmi rádiójaként fontosnak tartja, hogy az év legmeghatározóbb eseményein ott legyen, és első kézből értesítse hallgatóit. Így - a Forma1, a Red Bull Air Race, a Nemzeti Vágta vagy éppen a Kékszalag mellett - mint a zene elsőszámú közvetítője és az ország egyik legkedveltebb kereskedelmi rádiója örömmel mutatja be az egész Európában egyedülálló, hazánkban különösen meghatározó és rangos zenei eseményt.

A Class FM-re a tizenöt év feletti lakosságot alapul véve naponta mintegy 1.300.000 hallgató kapcsol, így ez a közel másfélmilliós tábor akkor is élvezheti majd Európa egyik legnagyobb ingyenes zenei koncertjét, ha nem tud személyesen kilátogatni június 26-án a Kapcsolat koncertre. A koncert folyamán a Class FM műsorvezetői többször is bejelentkeznek a rádióban, hogy átadhassák a fantasztikus műsor hangulatát az otthon maradt hallgatóknak is, illetve a színpadon természetesen ők konferálják fel a rekedt hangú világsztárt.

Best

A BEST minőségi sztár hetilap, amely a magazinok között a legfrissebb sztárhíreket garantálja olvasóinak. A BEST hosszabb, tartalmasabb írásokat közöl hírességekről és közéleti szereplőkről egyaránt. Az oknyomozó újságírásnak köszönhetően az olvasókat részletesen informálja a sztárvilág eseményeinek hátteréről is.

Pesti Est

Az EMG Print portfoliója mára a kultúra valamennyi területét felöleli. Kiadványainkat országszerte a kulturálisan nyitott, fiatal felnőttek itinerként használják, amikor szabadidejük eltöltését tervezik. Legolvasottabb kiadványaink széles körben érik el elsősorban a 15-39 éves korosztályt az egész ország területén, azon belül is kiemelkedően magas arányban a közepesnél jobb életkörülmények között élőket.

A Pesti Est stabilan piacvezető az ingyenes programmagazinok piacán, regionális és budapesti kiadványai pedig egyedüliként biztosítanak országos lefedettséget ebben a szegmensben. A Pesti Est neve fogalom a szórakoztatásban, teljes körű tájékoztatást nyújt a fővárosban, illetve vonzáskörzetében (pl. Szentendrén) található kulturális és szórakoztató eseményekről, elsősorban a 18-35 éves korosztály számára. A kéthetente megjelenő, 19 regionális lapból álló Est Lapok teljes körű tájékoztatást nyújtanak a megyeszékhelyeken, nagyvárosokban, illetve vonzáskörzetükben található kulturális és szórakoztató eseményekről. Ezért is tartjuk fontosnak a részvételt egy olyan kiemelkedő kulturális esemény beharangozásában, mint a Kapcsolat koncert.