Sajtóközlemények

Közép-Kelet Európa Legjobb Munkahely címet nyert a Magyar Telekom

Budapest, 2010. június 10. 10:30

A Magyar Telekom Közép-Kelet Európa Legjobb Munkahelye címet nyert a Hewitt-Világgazdaság idei közös felmérésében. A vezető hazai telekommunikációs vállalatcsoport a munkatársak értékelése alapján a 10. helyre került az 1000 munkatársnál többet foglalkoztató vállalatok kategóriájában. A dolgozói elégedettséget vizsgáló, közel 150 cég részvételével a régióban megvalósult felmérés hatalmas elismerés, hiszen a legjobbak közé csupán 6 magyar cég került be, köztük a Magyar Telekom is.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója az elismerés kapcsán elmondta: "Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy nemcsak Magyarországon, hanem regionális szinten is elnyertük a Legjobb Munkahely címet. Ez az elismerés a munkatársak véleményén alapul, és azt mutatja, hogy a telekomosok nemcsak a magyar , hanem a régiós átlagot is jóval meghaladóan elkötelezettek munkahelyük, a Magyar Telekom iránt . Továbbra is mindent elkövetünk azért, hogy a Magyar Telekom szerethető és élhető munkahely legyen, amellyel elégedettek munkatársai és megőrizze előkelő pozícióját az ország legvonzóbb munkahelyei közt."

A Magyar Telekom azontúl, hogy vonzó munkáltató, egyben felelős munkáltató is.A vállalat ezen törekvéseit már eddig is több elismeréssel jutalmazták.

A Legjobb Munkahely címet három éven keresztül viselheti a vállalatcsoport. http://sajtoszoba.magyartelekom.hu/process?action=notice&id=6236

Az Egészségbarát Munkahely 2009 díj azt bizonyítja, hogy a Telekom felelősséget érez munkatársainak egészségéért.

A Családbarát munkahely 2008 díj a Magyar Telekom azon eredményeit ismerte el, amelyet a család és munkahely egyensúlyának megteremtése terén ért el.

A Legvonzóbb vállalat 2009 felmérésen a Magyar Telekom a nappali tagozatos végzős műszaki hallgatóknál 4. ,a közgazdászoknál a 7. helyen végzett. Ez az előkelő helyezés annak köszönhető, hogy a Magyar Telekom esélyegyenlőség iránt elkötelezett munkáltatóként gyakornoki programjával segíti a pályakezdőket.

A Magyar Telekomról
A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, amely a telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja, beleértve a vezetékes és mobil telefonos, az adatátviteli és nem hangalapú, valamint az informatikai és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. Üzleti tevékenységét két üzletágán keresztül látja el: Lakossági szolgáltatások (az otthonokhoz kapcsolódó T-Home és a mobil kommunikációs T-Mobile márka); Vállalati szolgáltatások (T-Systems márka). A Magyar Telekom többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójának, és többségi részesedéssel rendelkezik a Crnogorski Telekomban, Montenegró legnagyobb távközlési szolgáltatójában. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa (59,21%) a MagyarCom Holding GmbH, amely a Deutsche Telekom AG kizárólagos tulajdona. További információk a www.telekom.hu weboldalon találhatók.