Sajtóközlemények

Egyenlő esélyekért licitált a Magyar Telekom

Budapest, 2010. június 11. 13:00

A Magyar Telekom az esélyegyenlőség iránt elkötelezett munkáltatóként immár harmadszor vett részt a június 9-én megrendezett Civil Liciten, ahol évről évre non-profit szervezetek bocsátják árverésre esélyegyenlőséget elősegítő szolgáltatásukat. A mostani aukción a Magyar Telekom egy női-életpálya program, valamint a fogyatékos emberek elfogadását segítő érzékenyítő tréning megvásárlásával közel fél millió forinttal támogatta a civil kezdeményezéseket.

Somorjai Éva a Magyar Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettese a Civil Licit kapcsán elmondta: "Évről évre egyre többet teszünk azért, hogy befogadó, szerethető, élhető és vonzó munkahely legyen a Telekom, amellyel elégedettek a munkatársaink és vonzó a munkaerőpiacon. Ezért az esélyegyenlőség elve szerint cselekszünk, és erre tanítjuk munkatársainkat is. Úgy hisszük, ezzel jó példát mutathatunk más vállalatok számára, bizonyítva ezzel, hogy ma csakis a felelős gondolkodás szolgálja a fenntartható fejlődést."

Próbáltad már sötétben? címmel interaktív utazásra hívják a héten a Telekom Székházban a munkatársakat, így mutatva be számukra a világtalanok és látássérültek világát. Ezt a programot a tavalyi Civil Liciten 420 ezer forintért vásárolta a cég a Szempont Alapítványtól.

Idén is olyan programokra licitált a Magyar Telekom, amelyek szorosan kapcsolódnak a cég esélyegyenlőségi stratégiájához. Megvásárolta a Motiváció Mozgássérülteket Segítő Alapítvány az "Érzékenyítő trénig, tudás és ismeret átadás a fogyatékos emberek elfogadásáért" című programját, ezen kívül sikerült megszereznie az Életpálya Alapítvány által megálmodott "Női életpálya-program a töretlenül felfelé ívelő női karrierút támogatásáért" programot is. Összesen 440 000 forint értékben támogatta a Magyar Telekom a két alapítványt.

A Magyar Telekom felelős munkáltatói törekvéseit már eddig is több elismeréssel jutalmazták. Márciusban a társadalmi felelősségvállalás terén mutatott professzionális, komplex és rendkívül aktív tevékenységének elismeréseként a több ezer munkatársat foglalkoztató, piacvezető vállalat kétszáz fős humán erőforrás területe elnyerte az Év HR csapatának járó Aranyhíd díjat.

A Civil Licitről bővebb információ a http://www.civillicit.hu/ oldalon található.

A Magyar Telekomról
A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, amely a telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja, beleértve a vezetékes és mobil telefonos, az adatátviteli és nem hangalapú, valamint az informatikai és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. Üzleti tevékenységét két üzletágán keresztül látja el: Lakossági szolgáltatások (az otthonokhoz kapcsolódó T-Home és a mobil kommunikációs T-Mobile márka); Vállalati szolgáltatások (T-Systems márka). A Magyar Telekom többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójának, és többségi részesedéssel rendelkezik a Crnogorski Telekomban, Montenegró legnagyobb távközlési szolgáltatójában. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa (59,21%) a MagyarCom Holding GmbH, amely a Deutsche Telekom AG kizárólagos tulajdona. További információk a www.telekom.hu weboldalon találhatók.