Sajtóközlemények

Fejlemény a 2009-es rendkívüli közgyűlés határozataival kapcsolatos perben

Budapest, 2010. június 16. 18:00

A Magyar Telekom tájékoztatja részvényeseit a 2009. június 29-i közgyűlési határozatokra vonatkozó perben történt fejleményről.

Mint azt korábban bejelentettük, két magyar kisrészvényes keresetet adott be a Társaság ellen, és kérte a Magyar Telekom 2009. június 29-én tartott közgyűlésén hozott határozatok hatályon kívül helyezését. A Fővárosi Bíróság, mint első fokú bíróság 2010. június 16-án kihirdetett ítéletében ezen keresetet elutasította.

Tekintettel arra, hogy a felperes részvényesek megfellebbezhetik a bíróság ítéletét, az ítélet még nem jogerős. Ezért nem zárható ki teljesen, hogy a Társaságnak ezen perrel kapcsolatban további társasági jogi lépéseket kell tennie egy esetleges fellebbezés és/vagy a fellebbezés kedvezőtlen kimenetele esetén. Nem tudjuk egyértelműen kijelenteni továbbá, hogy ezen ügynek nem lesz egyéb, jelenleg előre nem látható hátrányos hatása a Társaságra.

A Magyar Telekomról
A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, amely a telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja, beleértve a vezetékes és mobil telefonos, az adatátviteli és nem hangalapú, valamint az informatikai és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. Üzleti tevékenységét két üzletágán keresztül látja el: Lakossági szolgáltatások (az otthonokhoz kapcsolódó T-Home és a mobil kommunikációs T-Mobile márka); Vállalati szolgáltatások (T-Systems márka). A Magyar Telekom többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójának, és többségi részesedéssel rendelkezik a Crnogorski Telekomban, Montenegró legnagyobb távközlési szolgáltatójában. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa (59,21%) a MagyarCom Holding GmbH, amely a Deutsche Telekom AG kizárólagos tulajdona. További információk a www.telekom.hu weboldalon találhatók.