Sajtóközlemények

Sikeres jótékonysági gálaest a Magyar Telekom támogatásával

Budapest, 2010. június 24. 16:00

Az árvízkárosultak megsegítésére a Magyar Telekom támogatásával szervezett június 22-ei jótékonysági hangversenyen megtelt a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem a Művészetek Palotájában. Mintegy 1100 néző vehetett részt a Concerto Budapest és a Nemzeti Filharmonikusok "Magyar Fantázia" című nagyszabású gálaestjén, amelynek teljes nettó bevételét a szervezők a Magyar Vöröskereszt segítségével juttatják el az árvízkárosultak részére.

A Magyar Telekom által támogatott jótékonysági gálaesten fellépett a Concerto Budapest és a Nemzeti Filharmonikusok, valamint a Muzsikás együttes és a Magyar Dudások olyan neves zeneművészek közreműködésével, mint Kocsis Zoltán, Jandó Jenő, Szabóki Tünde, Wiedemann Bernadett, Molnár András, Kálmán Péter, Petrás Mária, Balogh Kálmán és Berecz András. A koncert műsorán többek között Liszt Magyar fantáziája, Bartók Román népi táncok c. műve, Kodály Háry János szvitje, Weiner Divertimentója és Beethoven IX. szimfóniája hangzott el nagy közönségsikerrel.

A színvonalas műsor egyúttal köszönetnyilvánítás is volt a közönség soraiban ülők részére, akik jegyvásárlásukkal támogatták a kezdeményezést. Az így összegyűlt összeget a Magyar Vöröskereszt juttatja el rászorulóknak.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója a jótékonysági gálaesten elmondott köszöntőjében kiemelte: "A Magyar Telekom mint felelős vállalat minden lehetséges eszközzel megpróbálta segíteni az árvízkárosultakat, és mint felelős munkaadó, minden munkatárs számára lehetőséget biztosított, hogy egyénileg is tegyenek valamit. Az összeállított támogatási csomagunk keretében így az általunk adományozott összegeken és eszközökön túlmenően a jótékonysági hangverseny teljes bevételével és a 1749-es árvízi segélyvonalon érkező adományokkal is támogatni tudjuk az árvízkárosultakat, hiszen sokuknak a semmiből kell újjáépíteniük az életüket. Reméljük, hogy a segítségünkkel ezt sikerül majd megtenniük."

Keller András, a Concerto Budapest zeneigazgatója elmondta: "Nagyon örülünk, hogy a jótékonysági hangverseny ekkora siker lett, és hogy ennyi pénzt össze tudtunk gyűjteni a rászorulóknak. Külön köszönöm a zenészeknek, akik felajánlották, hogy eljönnek és zenélnek a jó cél érdekében, és köszönjük a nézőknek is, akik a jegy árával hozzájárultak az est sikeréhez és ahhoz, hogy így együtt segíteni tudjunk. A fő cél az volt, hogy az árvízkárosultak érezzék, nincsenek egyedül, gondolunk rájuk."

A Magyar Telekom az elmúlt hetekben több kezdeményezést indított az árvíz elleni védekezés és helyreállítási munkálatok támogatására. A vezető telekommunikációs szolgáltató ajánlati márkái, a T-Mobile és a T-Home május 19-én - a társszolgáltatókkal összefogva - árvízi segélyvonalat indítottak a 1749-es számon, amelyen eddig már közel143 millió forint gyűlt össze.

A Magyar Telekom június 8-án bejelentette, hogy 60 millió forintos támogatást nyújt az árvízi munkálatok megsegítésére, valamint 200 darab T-Mobile Dominó kártyával ellátott telefont bocsát az árvíz által leginkább sújtott településeken élők, illetve a mentési munkálatokban résztvevő lakosság rendelkezésére. A mobiltelefonok szintén a Magyar Vöröskereszt szervezésében jutottak el az érintettekhez.

A cég saját alkalmazottai körében is adománygyűjtést indított. A munkatársak által felajánlott összegeket a Magyar Telekom azok kétszeresével kiegészíti, és eddig 350 ezer forintot juttatott el a Magyar Vöröskereszten keresztül a rászorulókhoz.

A Magyar Telekomról
A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, amely a telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja, beleértve a vezetékes és mobil telefonos, az adatátviteli és nem hangalapú, valamint az informatikai és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. Üzleti tevékenységét két üzletágán keresztül látja el: Lakossági szolgáltatások (az otthonokhoz kapcsolódó T-Home és a mobil kommunikációs T-Mobile márka); Vállalati szolgáltatások (T-Systems márka). A Magyar Telekom többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójának, és többségi részesedéssel rendelkezik a Crnogorski Telekomban, Montenegró legnagyobb távközlési szolgáltatójában. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa (59,21%) a MagyarCom Holding GmbH, amely a Deutsche Telekom AG kizárólagos tulajdona. További információk a www.telekom.hu weboldalon találhatók.