Sajtóközlemények

Új eljárások a Magyar Telekom ellen

Új eljárások a Magyar Telekom ellen

Budapest, 2010. május 7. 08:30

A Magyar Telekom bejelenti az alábbi, kisrészvényesek által kezdeményezett eljárásokat.

A Társaság egyik kisrészvényese törvényességi felügyeleti eljárás megindítására vonatkozó kérelmet nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz mint Cégbírósághoz, és kérelmezte a 2008. évi rendes közgyűlésen, a 2009. évi rendes közgyűlésen, a 2009. évi rendkívüli közgyűlésen elhatározott változások cégjegyzékbe történő bejegyzésére vonatkozó cégbírósági végzések hatályon kívül helyezését. A részvényes továbbá kérte az ezen végzések alapján a Cégbíróság által a cégjegyzékbe bejegyzett adatok törlését. Végezetül a részvényes kérelmezte, hogy a Cégbíróság utasítsa el a Magyar Telekomnak a 2010. évi rendes közgyűléssel elhatározott változások bejegyzésére vonatkozó kérelmét. Ezen részvényes támadta meg a Magyar Telekom részvényeseinek korábbi közgyűléseken meghozott határozatait, amint az korábban közzétételre került.

Ezen túlmenően a Magyar Telekom bejelenti, hogy két magyar kisrészvényes jogi képviselője tájékoztatta, hogy ezen kisrészvényesek keresetet adtak be a Társaság ellen, és kérték a Magyar Telekom 2010. április 7-én tartott közgyűlésén hozott határozatok hatályon kívül helyezését és ezzel kapcsolatosan ideiglenes intézkedés elrendelését. A kereset, illetve az ideiglenes intézkedés elrendelése iránti kérelem pontos tartalmát a Magyar Telekom jelenleg nem ismeri tekintettel arra, hogy a kereset hivatalos kézbesítésére még nem került sor. Ezen részvényesek több keresettel támadták meg a Magyar Telekom részvényeseinek korábbi közgyűléseken meghozott határozatait, amint az korábban közzétételre került.

A Magyar Telekom a törvényességi felügyelet megindítására vonatkozó, illetve a kisrészvényesi kereseti kérelemben foglaltakkal nem ért egyet, és mindent megtesz mindkét eljárás során ezen álláspontja érvényre juttatásának érdekében.