Sajtóközlemények

Crnogorski Telekom közgyűlési határozat osztalékfizetésről

Crnogorski Telekom közgyűlési határozat osztalékfizetésről

Budapest, 2010. május 25. 17:30

A Magyar Telekom bejelenti, hogy leányvállalata, a Crnogorski Telekom A.D. Podgorica közgyűlést tartott, melyen a 2009. üzleti év után 37 millió euró (a 2010. május 30-i 280,3 HUF/EUR árfolyamon számolva mintegy 10,4 milliárd forint) összegű osztalék kifizetéséről határozott.

2009-ban a Montenegrói Számviteli Szabályok szerint a Crnogorski Telekom nem konszolidált mérleg szerinti eredménye 28,6 millió euró volt. A közgyűlés döntésének megfelelően 37 millió euró kerül osztalékként kifizetésre. A társaságban 76,53% tulajdonrésszel rendelkező Magyar Telekom megközelítőleg 28,3 millió euró (7,9 milliárd forint) összegű osztalékra jogosult.

Magyar Telekomról
A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, amely a telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja, beleértve a vezetékes és mobil telefonos, az adatátviteli és nem hangalapú, valamint az informatikai és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. Üzleti tevékenységét két üzletágán keresztül látja el: Lakossági szolgáltatások (az otthonokhoz kapcsolódó T-Home és a mobil kommunikációs T-Mobile márka); Vállalati szolgáltatások (T-Systems márka). A Magyar Telekom többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójának, és többségi részesedéssel rendelkezik a Crnogorski Telekomban, Montenegró legnagyobb távközlési szolgáltatójában. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa (59,21%) a MagyarCom Holding GmbH, amely a Deutsche Telekom AG kizárólagos tulajdona. További információk a www.telekom.hu weboldalon találhatók.