Sajtóközlemények

TEDx Youth konferencia Budapesten a Magyar Telekom támogatásával

Budapest, 2010. november 18. 12:00

A Magyar Telekom a főtámogatója a november 20-án Magyarországon elsőként megrendezésre kerülő TEDxYouth@Budapest konferenciának. A világszerte népszerű és nagy sikerű rendezvényen  fiatal tehetségek mutathatják be innovatív, újító ötleteiket, elképzeléseiket, hogy jobb, pozitívabb világban élhessünk. A TEDxYouth célja felfedezni és lehetőséget adni ezeknek a fiataloknak a további fejlődésre, kutatásra, alkotásra. A világ számos pontján Amszterdamtól Tokióig egyszerre rendezik meg az eseményeket, amelyekhez most Budapest is csatlakozik.

Egyszerre, azonos időpontban, összesen 55 helyszínen, Amszterdamtól Tokióig rendezik meg a  TEDxYouth eseményeket, amelyeken azokkal a fiatalokkal találkozhatunk és hallgathatjuk meg előadásaikat, akikre érdemes odafigyelni. Innovatív, újító ötleteikkel és újszerű nézőpontjukkal kitűnnek kortársaik közül.

A hazai esemény, a TEDxYouth@Budapest azokat a fiatal magyar tehetségeket és különleges személyiségeket mutatja be, akik érdekes, sokoldalú, inspiráló gondolatokkal rendelkeznek. Kíváncsiak egymásra és a világra, felfedezni, megérteni, tenni és alkotni szeretnének, hogy ezzel is előmozdítsák a pozitív változásokat a világon. Az előadók között lesz 18 éves többszörös világbajnok kajakozó, 15 éves gimnazista, aki az oktatási rendszer megreformálásáról beszél majd, nemzetközi mesemondó és földalatti üzemanyag-tartályokkal foglalkozó mérnökhallgató. Közös bennük, hogy üzenetük szakterületüktől függetlenül felszabadító és újszerű. A konferencia szervezői várják azokat is, akik nyitottak az innovatív, a hagyományostól eltérő gondolatokra, hangokra, kreatív megoldásokra, valamint hisznek abban, hogy a fiatalokkal közösen, velük párbeszédben egy jobb, élhetőbb jövő alapjait lehet megteremteni.

A Magyar Telekom a támogatás keretében biztosítja a rendezvény weboldalán követhető élő online közvetítéséhez szükséges infrastruktúrát.

A TEDxYouth@Budapest rendezvény támogatása jól illeszkedik a Magyar Telekom társadalmi szerepvállalási stratégiájába. A társadalmi szerepvállalásban élenjáró és példamutató vállalatként kiemelt feladatának tartja a társadalom általános szemléletformálását, ezen belül is a tudományos ismeretterjesztés támogatását. A vállalat a tudomány népszerűsítésén keresztül is aktívan hozzájárul a digitális felzárkózáshoz és a társadalmi esélyegyenlőség erősítéséhez. A Magyar Telekom az ország vezető infokommunikációs vállalataként elkötelezte magát, hogy mindenki számára hozzáférhetővé tegye a tudomány eredményeit a multiplatformos tartalomszolgáltatásai segítségével. Így az ismeretek, a tudás és az élmények bármikor és bárhol megoszthatók.

A konferenciáról, programjairól és az előadókról bővebb információ a www.tedxyouthatbudapest.com weboldalon található.