Sajtóközlemények

A Magyar Telekom semleges a "mini-tender ajánlattal" kapcsolatban

Budapest, 2010. október 26. 10:00

A Magyar Telekom bejelenti, hogy tudomására jutott, hogy a Series D of Tender Investors, LLC ("Tender Investors") nevű, Delaware-i bejegyzésű korlátolt felelősségű társaság 2010. október 14-én önkéntes "mini-tender ajánlatot" tett. A Magyar Telekom nem nyilvánít véleményt és semleges marad a "mini-tender ajánlattal" kapcsolatban.

A Tender Investors által tett önkéntes "mini-tender ajánlat" a Társaság összesen legfeljebb 325 000 db amerikai letéti jegyének (ADR-ek; amelyek mindegyike a Társaság 5 törzsrészvényének felel meg) megvásárlására irányul, 12,15 USD ADR-enkénti áron. Az ajánlat tárgyát képező 325 000 db ADR a Társaság által kibocsátott összes részvény (beleértve az ADR-ek mögötti részvényeket is) 0,16%-ának felel meg. Az ajánlati ár 22,6%-al alacsonyabb a Társaság ADR-einek az ajánlattétel napi, 2010. október 14-i New York-i tőzsdei (NYSE) záró áránál, és 17,7%-kal alacsonyabb a 2010. október 25-i záró árnál.

A Társaság megítélése szerint az önkéntes ajánlat egy ún. "mini-tender ajánlat", mivel az az ajánlat tárgyát képező értékpapírok (ideértve a Társaság ADR-eit és törzsrészvényeit) kevesebb, mint 5%-ára vonatkozik. Következésképpen a Társaság a jelen bejelentésen túl nem köteles további közzététellel vagy jelentéssel reagálni az ajánlatra.

A Társaság számos tényezőt figyelembe vett annak eldöntésekor, hogy semleges marad az ajánlattal kapcsolatban, köztük a Társaság korábban nyilvánosságra hozott azon szándékát is, hogy megszünteti ADR-einek New York-i tőzsdei jegyzését. A Társaság álláspontja szerint egy részvényes azon döntése, hogy eladja-e részvényeit az ajánlat keretében vagy sem, egy olyan egyéni befektetési döntés, amelyet minden egyes részvényesnek saját szempontjai alapján kell meghoznia. A Társaság javasolja, hogy az ajánlat iránt érdeklődő részvényesek tanulmányozzák át az ajánlatot, konzultáljanak pénzügyi, adó, könyvelési és jogi tanácsadójukkal, és az összes rendelkezésre álló információ alapján hozzák meg független döntésüket.

A "mini-tender ajánlat" nincs hatással a Társaság ADR-einek New York-i tőzsdei jegyzésének folyamatban lévő megszüntetésére. Amint azt korábban közzétettük, a Társaság ADR-einek New York-i tőzsdei jegyzésének megszüntetése várhatóan 2010. november 12-én fog hatályba lépni. Amint azt szintén közzétettük, a Társaság jelenlegi tervei szerint a tőzsdei jegyzés megszüntetését követően ADR programját ún. I szintű ADR program formájában kívánja fenntartani. A Társaság továbbra is elkötelezett az amerikai befektetőinek kiszolgálása mellett, valamint fontos célja, hogy megfeleljen a legszigorúbb felelős társaságirányítási ajánlásoknak, illetve transzparens pénzügyi jelentéseket hozzon nyilvánosságra. A Társaság továbbra is fenntartja jegyzését a Budapesti Értéktőzsdén, és változatlanul készít angol nyelvű fordításokat az éves jelentésekről, pénzügyi beszámolókról és befektetői közleményekről, amelyek továbbra is a Társaság honlapján ( www.telekom.hu) lesznek elérhetők.