Sajtóközlemények

A Magyar Telekom Igazgatósága új felhatalmazást kér a Közgyűléstől Magyar Telekom törzsrészvények vásárlására

Budapest, 2011. február 24. 13:00

A Magyar Telekom bejelenti, hogy az Igazgatóság új felhatalmazást kér a Közgyűléstől törzsrészvények vásárlására. A felhatalmazás keretében megvásárolt részvények együttesen nem haladhatják meg a Magyar Telekom Nyrt. jegyzett tőkéjének a 10%-át.

A felhatalmazás célja, hogy a nemzetközi gyakorlattal összhangban kibővítésre kerüljön a Magyar Telekom jelenlegi javadalmazási politikája a részvényesi javadalmazás ezen formájával. Ugyanakkor az Igazgatóság úgy gondolja, hogy a részvényesi javadalmazás fő eszköze továbbra is az osztalékfizetés maradjon.

Az Igazgatóság javaslatának értelmében a Közgyűlés felhatalmazást adna az Igazgatóság számára legfeljebb 104 274 254 darab (egyenként 100 forint névértékű) Magyar Telekom törzsrészvény vásárlására. A javaslat szerint a felhatalmazás az elfogadás napjától számított 18 hónapig érvényes. A felhatalmazás keretében megvásárolt részvények együttesen nem haladhatják meg a Magyar Telekom Nyrt. jegyzett tőkéjének a 10%-át. A részvények megvásárlására a tőzsdén keresztül kerülhet sor. A felhatalmazást teljesen illetve részlegesen is végre lehet hajtani, valamint a felhatalmazási időszakon belül sor kerülhet többszöri részvényvásárlásra is, egészen addig, amíg a maximális részvényszámot el nem éri a vásárolt részvények száma.


A Magyar Telekom 2011. április 12-én tartja Éves Rendes Közgyűlését.