Sajtóközlemények

A Telekommal a tiszta Magyarországért

Budapest, 2011. május 19. 11:00

A Magyar Telekom is csatlakozik május 21-én a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium "TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért" országos hulladékgyűjtő akciójához. A Mezőcsát kistérségben található Ároktőn az ország vezető infokommunikációs szolgáltatójának önkéntesei a Jövő/Menő program keretében a Tisza-partot, illetve kajakokról a folyó vizét tisztítják meg a szeméttől.

Az Európai Bizottság által meghirdetett "2011 - az Önkéntesség Európai Éve" keretében, kormányzati kezdeményezésre indított "TeSzedd!" akció Magyarország legnagyobb önkéntes megmozdulása kíván lenni, amelynek szervezői szeretnék felhívni a figyelmet az önkéntes tevékenységek társadalmi értékeire, valamint arra, hogy kellő odafigyeléssel, összefogással elősegíthetjük környezetünk megóvását.

A Magyar Telekom is csatlakozott az egész országra kiterjedő május 21-i hulladékgyűjtési akcióhoz számos vállalat és szervezet mellett. A vezető hazai infokommunikációs szolgáltató munkatársai és külső érdeklődők körében önkéntes szemétszedési napot hirdetett, amelyre a Mezőcsát kistérségben lévő Ároktőn kerül sor. A Telekom civil stratégiai partnere, a Szívlapát Alapítvány és annak Jövő/Menő programja keretében az egész napos eseményen az önkéntesek a Tisza-partot tisztítják meg, illetve tengeri kajakokról a folyó vizét, mely utóbbihoz a tengerikajak.hu csapata nyújt segítséget. Az összegyűjtött szemét később szelektálásra, majd újrahasznosításra kerül.

A Magyar Telekom hosszú távú stratégiai céljai között kiemelkedő szerepet játszik a fenntartható fejlődés és a hozzá kapcsolódó tevékenységek támogatása, az emberek bevonása - éppen ezért indította el a vállalat "hello holnap!" kezdeményezését.

A Telekom a Jövő/Menő program keretében már egy éve szervez a mezőcsáti kistérségben önkéntes eseményeket. A Jövő/Menő célja, hogy egy kiválasztott terület - a Borsod megyei, mintegy 15 ezer lakosú Mezőcsát kistérség - életén keresztül mutassa be a fenntartható fejlődés megvalósulási lehetőségeit, a helyi társadalom bevonásával, közösségi programok és műsorok sorozata keretében.  2011 januárjában Munkahelyi Önkéntesség Díjat nyert a Magyar Telekom civil stratégia partnerével közösen indított Jövő/Menő programja. Európában a "TeSzedd!" akcióhoz hasonló kezdeményezéseknek és megmozdulásoknak köszönhetően sok tízezer tonna hulladékot sikerült összegyűjteni, ezáltal szebbé, élhetőbbé téve a környezetet.