Sajtóközlemények

A Magyar Telekom és a Magyar Olimpiai Bizottság új megállapodással erősítik meg 18 éves partnerségüket

Budapest, 2011. március 10.

A Magyar Telekom és Magyar Olimpiai Bizottság csaknem két évtizedes közös múltra visszatekintő kapcsolatát megerősítve a mai napon új együttműködési megállapodást írt alá Borkai Zsolt, a MOB elnöke és Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök vezérigazgatója. Ennek értelmében a Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója 2012 végéig Arany Fokozatú Főtámogatóként segíti a MOB céljainak megvalósulását és a közelgő londoni olimpiai játékok leendő szereplőinek a felkészülését.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elhangzott beszédében kiemelte, hogy az új megállapodás megkötésére majdnem 500 nappal a londoni nyári olimpiai játékok 2012. július 27-ei megnyitója előtt kerül sor: "A visszaszámlálás újabb mérföldkövéhez érkeztünk, amikor a sportolók és a mestereik életében már minden napnak fontos szerepe, konkrét programja van, és még a legapróbb feladatokat is gyorsan és tökéletesen kell megoldani" – mondta az elnök-vezérigazgató. "A magyar sport legjobbjai számíthatnak ránk, hiszen a Magyar Telekom szolgáltatásaival a mellett kötelezte el magát, hogy ügyfeleink, jelen esetben az olimpiai megmérettetésre készülő versenyzők akár otthon, akár útközben, de még az edzéseik és a versenyeik színhelyén is kapcsolatba léphessenek egymással, és mindazokkal, akik fontosak a számukra."

"Támogatásaink sorában kiemelkedő helyet foglal el a magyar olimpiai mozgalom felkarolása, arra pedig különösen is büszkék vagyunk, hogy a Magyar Telekomra immár az ötödik olimpiai felkészülési ciklusban tekinthet megbízható partnerként a Magyar Olimpiai Bizottság" – hangoztatta Christopher Mattheisen.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökként elismeréssel emlékezett meg arról, hogy a piacvezető távközlési vállalat társadalmi szerepvállalásának részeként már az 1996-os atlantai olimpián, majd később Sydneyben, Athénben, legutóbb pedig Pekingben is a MOB és a Magyar Csapat segítő társa volt.

"Öröm és büszkeség számunkra, hogy a Magyar Telekom, Magyarország egyik legnagyobb és legsikeresebb vállalata Arany Fokozatú Főtámogatóként bizalommal, biztatással, a tiszta sport meggyőződéses támogatójaként áll mellettünk" – hangsúlyozta a MOB elnöke. "Köszönettel tartozom a MOB minden tagja és az egész olimpiai család nevében azért, hogy egy olyan vállalat döntött most az együttműködési szerződés meghosszabbításáról, amelynek teljesítménye, véleménye a magyar gazdaságban meghatározó, a hazai sportéletben pedig – többek között megbízhatósága és kiszámíthatósága miatt – más segítőtársak számára is útmutató."