Sajtóközlemények

Rendhagyó telekommunikációs előadássorozatot tart a Magyar Telekom az Óbudai Egyetemen

Budapest, 2011. március 28. 14:15

A Magyar Telekom és az IAESTE (Mérnökhallgatók Nemzetközi Egyesülete) Hungary közös szervezésében előadássorozat indult az Óbudai Egyetemen. Rendhagyó módon az egyetem hallgatói szavazhatták meg, mely témákban szeretnének előadást hallani a vezető hazai távközlési vállalat gyakorlatáról. A Magyar Telekom az Óbudai Egyetemmel 2010-ben kötött stratégiai keret-megállapodása értelmében folyamatosan keresi annak a lehetőségét, hogy innovatív módon járuljon hozzá a diákok tudásának korszerű, gyakorlati ismeretekkel való bővítéséhez.

A májusig zajló interaktív előadássorozaton a Magyar Telekom szakértői és vezetői mutatják be a hazai vezető telekommunikációs vállalat gyakorlatát. Az előzetesen felkínált témák közül a hallgatók online kérdőíves felmérés keretében választották ki azt a 8 témát, amelyekről az előadások szólnak. A felmérés eredményeként olyan innovatív témák kerülnek terítékre, mint a 3DTV, a mobil helymeghatározás, a mobilTV, az intelligens otthon, vagy a 4G/LTE - a jövő mobilhálózata.

Az előadássorozatot online játék kíséri a Facebook közösségi hálón elérhető "Gyakornok leszek a Telekomnál" oldalon. Az előadásokhoz kapcsolódóan feltett három kérdésre 24 órán belül kell választ adniuk a diákoknak. Azok között, akik minden előadáshoz kapcsolódóan helyesen válaszolják meg az összes kérdést, a Magyar Telekom által támogatott debreceni Campus fesztiválra sorsolnak ki páros heti belépőjegyeket. Emellett a program zárásaként az előadássorozat legérdeklődőbb 10-12 diákja lehetőséget kap arra, hogy Maradi István, a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettesének vezetésével ellátogassanak a vállalat egyik kiemelt műszaki helyszínére, az integrált hálózatfelügyeleti központba, amely a nemzetközi szinten is egyedülálló létesítmény.

A Magyar Telekom a magyar felsőoktatás elkötelezett stratégiai partnereként együttműködési keret-megállapodást kötött több felsőoktatási intézménnyel, köztük az Óbudai Egyetemmel is. A partnerség célja, hogy a kölcsönös tudásmegosztás, közös K+F programok és pályázati együttműködések révén a vállalat hozzájáruljon a diákok tudásának korszerű, gyakorlati ismeretekkel való bővítéséhez, valamint segítse az iparág egészének jövőjét megalapozó oktatási tevékenységet.