Sajtóközlemények

Felülvizsgálati kérelem a 2010. évi közgyűlés határozataival kapcsolatos jogerős ítélet ellen

Budapest, 2011. november 8. 17:45

A Magyar Telekom bejelenti, hogy a 2010. április 7-i közgyűlés határozataival kapcsolatos perben a kisrészvényes felperesek a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete ellen felülvizsgálati kérelmet terjesztettek elő.

Mint azt korábban bejelentettük, 2010. május 6-án két magyar kisrészvényes keresetet indított a Társaság ellen, és kérte a bíróságtól a Társaság 2010. április 7-én tartott közgyűlésén hozott határozatok hatályon kívül helyezését. A Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletével a keresetet elutasította, majd a Fővárosi Ítélőtábla 2011. május 31-én kihirdetett jogerős ítéletében az elsőfokú ítéletet – a Társaság kérelmének megfelelően – érdemben helybenhagyta, így a kisrészvényes felperesek keresetét elutasító ítélet jogerőre emelkedett.

A Társaság a mai napon kézhez vette a kisrészvényes felperesek felülvizsgálati kérelmét, amelyben rendkívüli jogorvoslatként arra kérik a Legfelsőbb Bíróságot, hogy a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét helyezze hatályon kívül.

A Társaság álláspontja szerint a felülvizsgálati kérelem alaptalan. A Társaság a felülvizsgálati eljárásban is mindent megtesz álláspontja érvényre juttatásának érdekében.

Nem zárható ki teljesen, hogy a Társaságnak ezen eljárással kapcsolatban társasági jogi lépéseket kell tennie. Nem tudjuk egyértelműen kijelenteni továbbá, hogy ezen ügynek nem lesz egyéb, jelenleg előre nem látható hátrányos hatása a Társaságra.