A Magyar Telekom kezdeményezi értékpapírjainak egyesült államokbeli deregisztrációját

Budapest, 2011. november 14. 14:45

A Magyar Telekom bejelenti, hogy a mai napon benyújtja az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez ("SEC") az ún. Form 15F dokumentumot, annak érdekében, hogy megszüntesse a Magyar Telekom részvényeinek és amerikai letéti részvényeinek (ADS) az Egyesült Államok 1934. évi, módosított Értéktőzsdei Törvénye ("Értéktőzsdei Törvény") szerinti regisztrációját.

Amint azt korábban közzétettük, a Magyar Telekom Nyrt. (a "Társaság") 2010. november 12-i hatállyal megszüntette az amerikai letéti részvényeinek New York-i tőzsdei jegyzését. Amint azt korábban szintén közzétettük, a Társaság deregisztrálni kívánja részvényeit és amerikai letéti részvényeit, és meg kívánja szüntetni az Értéktőzsdei Törvény szerinti jelentési kötelezettségeit. A Társaság ennek érdekében a mai napon benyújtja az SEC-hez az ún. Form 15F dokumentumot. A Társaság arra számít, hogy a deregisztráció a Form 15F benyújtását követő 90 nap elteltével, 2012. február 12-én válik hatályossá. A deregisztráció fő célja a pénzügyi jelentések struktúrájának egyszerűsítése és az adminisztrációs költségek csökkentése.

A Társaság továbbra is elkötelezett az amerikai befektetőinek kiszolgálása, a legmagasabb szintű társaságirányítási gyakorlatoknak való megfelelés, és a pénzügyi beszámolók transzparenciája mellett. A Társaság ún. I. szinten tartja fenn az amerikai letéti jegy (ADR) programját.

A Társaság továbbra is fenntartja jegyzését a Budapesti Értéktőzsdén, és változatlanul készít angol nyelvű fordításokat az éves jelentésekről, pénzügyi beszámolókról és befektetői közleményekről, amelyek továbbra is a Társaság honlapján ( www.telekom.hu) lesznek elérhetőek.