Sajtóközlemények

Sikereses munka és család program a Telekomnál

Budapest, 2011. november 30. 12:00

A család és munkahely egyensúlyát segítik elő a kisgyermekes munkavállalók visszatérését segítő kismama-, valamint a telekomos gyermekek bölcsődei és óvodai elhelyezését és nyári táborozását támogató ún. Családsegítési program, amelynek sikeres megvalósítása is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a Magyar Telekom kiérdemelte a Foglalkoztatási hivatal Munka és Család Bizottságának tanúsítványát.

Somorjai Éva, a Magyar Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettese a tanusítvány megszerzésének kapcsán hangsúlyozta: „Azzal, hogy elnyertük a Munka és Család Audit elismerését, azt a hosszú évek óta tartó szakmai munkát ismerték el, amelyet a család és munkahely egyensúlyának megteremtése, valamint az esélyegyenlőség terén eddig elértünk. Mégis úgy gondoljuk, van még tennivalónk ezen a téren. Humán stratégiánk egyik kiemelt célja, hogy munkatársaink közül mind többen mondhassák el: Szeretem a munkám, élem az életem! A gazdasági környezet változásai ellenére továbbra is mindent megteszünk azért, hogy a Telekom sikeres, szerethető és élhető munkahely legyen, amellyel elégedettek munkatársaink és vonzó a munkaerőpiacon.”

A család és munkahely egyensúly megteremtése érdekében alkalmazott atipikus foglalkoztatási formák – ilyen a részmunkaidő, rugalmas munkaidő és részleges távmunka – kiemelkedő teljesítmények elérésére motiválnak azzal, hogy a munkavállalók különféle munkastílusához, élethelyzetéhez igazodnak.  A Család és munkahely címet viselő előadássorozat egy-egy alkalmán akár ötszázan is részt vesznek. Magyarország egyik legértékesebb béren kívüli juttatási rendszerét a Telekom munkatársai élvezhetik. A telekomos családok többek között céges üdülőkben pihenhetnek, iskolakezdési támogatást kérhetnek, részt vehetnek a céges Családi és sportnapon. Az Abigél munkavállalói tanácsadási program keretében a munkavállalók bármely magánéleti vagy munkahelyi probléma kezeléséhez kérhetnek tanácsot akár anonim módon is.

A Magyar Telekom a TÁMOP 1.3.1. „A foglalkoztatási szolgálat fejlesztése az integrált munkaügyi és szociális rendszer részeként“ kiemelt projekt, 3.2. „Foglalkoztatáspolitikai döntések megalapozása“ alprojektjének keretében végzett auditon állt helyt. A vállalat, mint felelős munkáltató törekvéseit már korábban több elismeréssel jutalmazták, legutóbb 2010 novemberében a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége által alapított HR Oscar díjjal. A vállalat szintén 2010 márciusában elnyerte az Év HR csapatának járó Aranyhíd díjat. A Családbarát Munkahely 2008 díj után a Magyar Telekom 2009-ben elnyerte a hazai Legjobb Munkahely címet munkatársai véleménye alapján, 2010 nyarán pedig a közép- és kelet-európai Legjobb Munkahely címet. A Magyar Telekom birtokosa az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) által adományozott Egészséges Munkahely 2009 díjnak is.