Sajtóközlemények

A Magyar Telekom "Az év közép- és kelet-európai infokommunikációs szolgáltatója"

Budapest, 2011. október 6. 12:00

A Magyar Telekom nyerte el a Frost & Sullivan 2011-es "Az év közép- és kelet-európai ICT kommunikációs szolgáltatója" díját. A legnagyobb magyar távközlési céget annak alapjén minősítették a régió legjobb infokommunikációs szolgáltatójának, hogy 2010-ben a legmagasabbra növelte az összekapcsolt termékekre előfizető ügyfelek arányát, és képes volt fenntartani piacvezető szerepét.

"Az év közép- és kelet-európai ICT kommunikációs szolgáltatója" díjat olyan szolgáltatónak ítélik oda, amely kiemelkedően példás teljesítményt nyújtott Közép- és Kelet-Európában 2010-2011-ben. A díj a lakossági ügyfelek részére nyújtott infokommunikációs (ICT) szolgáltatásokra vonatkozik, amilyen elsősorban a vezetékes telefon, a vezetékes szélessávú, valamint a televíziós szolgáltatások. Ebben a díjkategóriában a jelölteket a következő szempontok szerint értékelték, amelyek alapján a Magyar Telekom bizonyult a régióban működő infokommunikációs szolgáltatók legjobbjának:
- az összekapcsolt termékekre előfizetők legmagasabb koncentrációját elért szolgáltató 2010-ben,
- a piacvezető szerep fenntartására képes szolgáltató.

A cégek részletes piaci teljesítményértékelését, a számos kiválasztási kritérium összevetését, valamint az egyes jelöltek egyéni elemzését szakértő ICT elemzőkből álló kutatócsapat végezte. Az infokommunikációs szolgáltatási szegmens folyamatos kutatásának eredményeként a csapat azonosítani tudta azon kiváló teljesítményt és eredményeket felmutató cégeket, amelyek saját iparáguk területén vezetőnek számítanak. Ezt követően elismert iparági vezetőkből álló független bírálóbizottság összegezte az elemzői csapat eredményeit, és a rövid listán szereplő jelöltek közül meghatározta az adott kategória győztesét.

A Frost & Sullivan nemzetközi tanácsadó cég 50 év üzleti tapasztalatára támaszkodva biztosítja
ügyfelei számára a gyorsabb növekedés lehetőségét, valamint támogatást nyújt ahhoz, hogy partnerei iparáguk legjobb pozícióit foglalják el az innováció és vállalatirányítás területén. A Best Practices Awards programmal a Frost & Sullivan több mint egy évtizede ismeri el az infokommunikációs iparágban kiváló üzleti teljesítményt nyújtó vállalatokat. Az ICT Europe Awards Program arra hivatott, hogy azonosítsa azon vállalatokat, amelyek az ICT szektorban a legjobb gyakorlatokat követik. A díj a globális piacon való előrejutáshoz elengedhetetlen elkötelezettséget és innovatív üzleti stratégia alkalmazását értékeli, illetve elismer olyan egyéb kulcsfontosságú sikertényezőket, mint vállalatirányítás, stratégia, szolgáltatások, innováció, integráció és fejlesztés.

A díjjal kapcsolatos további részletek online elérhetők a következő weboldalon:
http://www.frost.com/prod/servlet/our-services-page.pag?sid=222192173