Sajtóközlemények

A Telekom hosszú távú együttműködést írt alá a Pécsi Tudományegyetemmel

Budapest, 2011. október 17. 10:30

A Magyar Telekom több millió forinttal járul hozzá a Pécsi Tudományegyetemen folyó oktatási tevékenység elmélyítéséhez. Többek közt ezt is tartalmazza az a stratégiai keret-megállapodás, amit ma ír alá a Pécsi Tudományegyetem rektora, dr. Bódis József és Somorjai Éva, a Magyar Telekom humán vezérigazgató-helyettese Pécsett. A megállapodás részeként a vállalat Telekom Stúdió néven ma örökbe fogadja a Közgazdaságtudományi Kar egy közösségi terét, amelyet a diáksággal együtt Telekom Nap keretében avatnak fel. A Magyar Telekom ezzel is bizonyítani kívánja, hogy a fenntarthatóságban élenjáró vállalatként és társadalmilag felelős munkáltatóként a magyar felsőoktatás elkötelezett stratégiai partnere.

A Pécsi Tudományegyetem a nyolcadik azon felsőoktatási intézmények sorában, amellyel az elmúlt években stratégiai keret-megállapodást kötött a Magyar Telekom. A Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, az ELTE, a Széchenyi István Egyetem, a Szolnoki Főiskola, az Óbudai Egyetem és a Magyar Telekom között létrejött keret megállapodások egy következetes és példaértékű együttműködés eredményei, amelyek révén a Magyar Telekom a társadalom és a gazdaság számára egyaránt hasznos eredményeket kíván elérni. A vállalat célja a vállalati szféra és felsőoktatás kapcsolatainak megújítása, aktivizálása, valamint az iparág egészének jövőjét megalapozó oktatási tevékenység segítése.

Somorjai Éva, a Magyar Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettese a pécsi Telekom Stúdió örökbefogadásakor elmondta: "Számomra a mai örökbefogadás egy jó példája annak, hogyan tudjuk - mind az egyetemmel, mind a helyi diákszervezettel meglévő folyamatos kapcsolattartással - a megszokottól eltérően, mégis hasznosan támogatni a forráshiánnyal küzdő magyar felsőoktatást. Nemzetközi példák is azt mutatják: ahhoz, hogy minél eredményesebbek legyenek a partnerségi kapcsolatokból kialakuló közös projektek, fejlesztések, a feleknek előbb meg kell ismerniük egymás gondolkodását, igényeit és lehetőségeit. Ez a feltérképező munka folyik most mindazon intézménnyel, amellyel már megszülettek a stratégiai keret megállapodások. Célunk, hogy a most készülő konkrét akciótervek mindkét fél számára gyümölcsözőek legyenek, és reményeink szerint pozitívan hassanak az ország versenyképességére is."

Az interaktív élményutazásra invitáló Telekom Napon, a vállalat az esélyegyenlőség iránt elkötelezett munkáltatóként gyakornoki programját népszerűsíti izgalmas előadással és online játékkal. A diákságot érintő társadalmi problémáról, a design drogokról és partikultúráról filmklubban beszélgetnek a cég stratégiai partnere, a drogrehabilitációban élen járó Kék Pont Alapítvány szakmai támogatásával. A diákok megismerhetik a Telekom által kínált legújabb táblagépet, a Samsung Galaxy Tab 10.1-et, amelyet cool játékok segítségével azonnal ki is próbálhat a közönség, akárcsak a Telekom innovációs laborjának a KIBU-nak egyik találmányát, a Play4power-t. A napot a pécsi diákok egyik kedvence, a Punnanny Massif rendhagyó akusztikus koncertje zárja.

A rendezvény időpontja és helyszíne, illetve részletes programja 

Helyszín: PTE Közgazdaságtudományi Kar - Telekom Stúdió (B323)
Időpont: Október 17. hétfő

A Telekom bemutatja:
11.00 - 11.20 Élen járunk - A Telekom és az innováció
11.30 - 11.50 Legyél Te is mindennapi hős! - A Telekom a Legjobb munkahely
12.00 - 12.20 Készen állsz? - A Telekom gyakornoki program
12.30 - 12.50 Nőként karriert befutni - Somorjai Éva, humán erőforrás vezérigazgató-helyettes, Magyar Telekom
13.00 - 14.00 Telekom Stúdió örökbefogadási ceremónia és sajtótájékoztató
14.00 - 14.15 hello, holnap! nyereménysorsolás
14.15 - 14.30 hello, holnap! - A Telekom fenntarthatósági törekvései
14.30 - 16. 00 Filmklub - Téma: Designer drogok és partikultúra
Vendégek: 
- Dr. Szemelyácz János, pszichiáter - Indít Közalapítvány
- Meszes Balázs ("Meszi") és Farkas Roland (Wolfie) - Punnany Massif
- Dávid Ferenc, szociológus - Kék Pont Alapítvány
Moderátor:
Barna Erika, addiktológiai konzultáns - Kék Pont Alapítvány
18.30 - 19.10 Telekom Stúdió Akusztik: Punnany Massif koncert