Sajtóközlemények

Felhő alapú számlázó-rendszert kínál a Telekom kis- és középvállalkozásoknak

Budapest, 2012. június 4. 09:00

A telekommunikációs cégek közül elsőként, teljes körű online számlázó megoldást kínál ÉnSzámlázóm néven a Magyar Telekom mikro, kis- és középvállalkozások számára. A június elején bevezetett felhő alapú szolgáltatást havi díjas alapon érhető el, akárcsak a telekommunikációs és informatikai szolgáltatások. A Magyar Telekom, a Brainwave Kft., valamint a KPMG együttműködésével létrejött új, innovatív szolgáltatás az üzleti ügyfelek mindennapi működésben nyújt nélkülözhetetlen megoldást.

Az ÉnSzámlázóm online, felhő alapú számlázó szoftver mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújt teljes értékű számlázó megoldást, a vevő és partnertörzs kezeléstől kezdve, a terméktörzs kezelésen át, a számlakészítés és statisztikai modul kialakításáig bezárólag.  A szoftver, amellett, hogy hagyományos papírszámlázást is lehetővé tesz, elektronikus számlázást biztosít, mindezt ingyenes e-számla befogadó felülettel minden partnernek. A számlázási rendszer bevezetése nem igényel beruházást, hiszen havi díjas alapon érhető el, ráadásul üzemeltetési költsége sincs, továbbá nem kell frissíteni sem; a program automatikusan követi a változásokat, így mindig megfelel a törvényi előírásoknak és nincs szükség folyamatos frissítésre. Már egy-két fős mikrovállalkozásoknak is megéri az előfizetés, hiszen minimális költséggel juthatnak hozzá a korábban csak nagyvállalati ügyfelek számára elérhető komplex, professzionális számlázó rendszerhez. Az ÉnSzámlázóm program az internetes e-mail fiókokhoz hasonlóan a számítógép böngészőjében működik, így nem igényel telepítést, valamint bárhonnan használható, a webes e-mail fiókokhoz hasonlóan. A felhő alapú elérésnek köszönhetően nagy mobilitást biztosít felhasználójának, bármely számítógépről, okostelefonról és tabletről is használható.

Az ÉnSzámlázóm a Brainwave Kft. valamint a KPMG fejlesztésével vált a Magyar Telekom által ajánlott szolgáltatássá. A szoftver fejlesztője a Brainwave Kft. 2006-ban vezette be Számlázz Könnyen szolgáltatását, és az azóta eltelt időszakban elsősorban nagyvállalatok váltak ügyfeleivé. A Telekommal kialakított ÉnSzámlázóm-mal most a közös cél az, hogy kiszélesítsék felhasználóik körét, és az egy-két fős vállalkozásoktól kezdve, a kkv-ék körében is nélkülözhetetlen szolgáltatást nyújtsanak.

„Ha nem működik zökkenőmentesen a számlázás, akkor késik a bevétel, lassulhatnak a beruházások, állandóan a féken kell tartani a cégvezetőnek a kezét. Egy jó számlázó rendszer viszont dinamikusabbá teheti a vállalkozást, ráadásul számtalan napi apró bosszúságtól, gondtól szabadítja meg a cégvezetőt. Ebben igyekszünk segíteni a kkv-k üzleti partnereként, hiszen már régen nemcsak informatikai és telekommunikációs szolgáltatásokat kínálunk, hanem próbálunk minden olyan szolgáltatással jelen lenni az üzletek életében, amellyel gördülékenyebbé tehetik a napi üzletmenetüket és tovább csökkenthetik költségeiket, legyen szó a közüzemi díjakról. energia- vagy áramszolgáltatásról, vagy jelen esetben a cégek Achilles sarkának számító számlázásról.” – véli Horovitz Krisztián, a Magyar Telekom üzleti szolgáltatások ágazatvezetője.

Az ÉnSzámlázóm három, különböző csomagkonstrukcióban kapható, az ÉnSzámlázóm Start csomagot már havi nettó 900 Ft-ért elő lehet fizetni. A szolgáltatásról bővebb információ, valamint a díjmentesen kipróbálható próbaverzió a www.enszamlazom.hu oldalon található.