Sajtóközlemények

Országszerte 8 gyermekintézményben segítettek a Telekom önkéntesei a hello holnap! Önkéntes Napon - Tavaly közel 20 millió Ft értékben végeztek önkéntes munkát a Telekom dolgozói

Budapest, 2012. június 18. 10:00

A hello holnap! Önkéntes nap keretében 8 gyermekintézmény környezetét varázsolták szebbé a Magyar Telekom dolgozói június 16-án. A vállalatnál hagyománya van az önkéntességnek, különböző akciók szervezésével évek óta lehetőséget nyújtanak a dolgozóknak az önkéntes munkára. Tavaly közel 20 millió Ft értékű elvi önkéntes hozzájárulást nyújtottak a társadalomnak a Telekom önkéntesei.

Június 16-án két budapesti és hat vidéki gyermekintézményben (Pécsett, Székesfehérváron, Debrecenben, Szegeden és Sopronban) vettek részt önkéntes munkán a Magyar Telekom munkatársai és vezetői. A hello holnap! Önkéntes Nap keretében több mint 200 munkatárs és családtagjaik dolgoztak azon, hogy két kezük munkájával olyan intézményeket tegyenek szebbé, ahol a jövő generációjának nevelésével, fejlesztésével foglalkoznak.

„A 2010 decemberében elindított hello holnap! kezdeményezésünk célja, hogy könnyen befogadható módon tegye a mindennapok részévé a fenntarthatóság fogalmát.  Örömmel láttam, hogy a szombati Önkéntes Naphoz is sok munkatársam csatlakozott, jómagam is részt vettem a családommal. Úgy látom, a munkatársak szívesen vállalkoznak olyan önkéntes munkára, ahol egyénként és csapatként is megélhetik, milyen jó érzés tenni egy közösségért. A fenntartható fejlődés iránt elkötelezett vállalatként fontosnak tartjuk, hogy a Telekom ilyen eszközökkel is felhívja a figyelmet arra, hogy az élhető jövő közös felelősségünk” – mondta el Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója.

A Magyar Telekomnál hagyománya van az önkéntességnek, a vállalat 2007 óta szervez önkéntes akciókat a munkatársak társadalmi érzékenységének növelésére. A korábbi évekhez hasonlóan tavaly, az Önkéntesség Európai Évében is lehetőséget kínált önkéntes munkára a Jövő/Menő program, amely a hátrányos helyzetű kistérségek fenntartható fejlődésének előmozdítását tűzte ki célul (első helyszíne Mezőcsát kistérség); valamint a Digitális Híd Kistelepüléseken program, amelynek célja, hogy megismertesse az információs és kommunikációs technológia eredményeit és lehetőségeit azokon a területeken, ahol a digitális különbség jelen van. Emellett a Telekom 2011-től karitatív csapatépítések szervezésével is előmozdította a vállalati önkéntesség elterjedését. Az év során a Telekom mintegy 400 munkatársa 480 munkanapon (3840 munkaórában) végzett önkéntes munkát, melynek keretében közel 20 millió Ft értékű elvi önkéntes hozzájárulást nyújtottak a társadalomnak.

Idén a fenntartható közösségek támogatása áll a Telekom fenntarthatósági eszméket népszerűsítő hello holnap! kezdeményezése fókuszában. Egy a vállalatnál készült belső felmérés alapján a munkatársak szívesen végeznek középületekhez (óvoda, iskola, művelődési ház) kapcsolódó önkéntes munkát, így esett a választás a hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő gyerekekkel foglalkozó intézményekre. A hello holnap! Önkéntes napon 8 gyermekintézmény (gyermekotthon, óvoda, bölcsőde) környezetét tették szebbé a dolgozók festéssel, bozótirtással, kertrendezéssel. Június 23-án pedig a gönci gyermekotthonba látogatnak el a Telekom önkéntesei.