Sajtóközlemények

Adományvonal május és június hónapban – a daganatos gyermekek gyógyulásáért

Budapest, 2012. május 10. 15:00

2012. május és június hónapban az Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért Egyesület célkitűzéseit támogatják azok, akik a 1788-as hello holnap! Adományvonalat hívják vagy sms-t küldenek. Az Adományvonalat már tízedik éve sikeresen működtető Magyar Telekom fontosnak tartja, hogy támogatásával segítse a hazai egészségügy fejlődését, szolgáltatásainak fejlesztését.

Magyarországon jelenleg közel 5000 gyermek szenved daganatos betegségben, amely hosszas kórházi ellátással, fájdalmas kezelésekkel, és gyakran évekig tartó gyógyulási folyamattal jár. Egy ilyen betegség ellen harcolni embert próbáló feladat, a testi és lelki felépüléshez nagy szükség van szakemberek segítségére. Az időben felismert és megfelelően kezelt betegség gyógyítható, ezért különösen nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy a társadalom széles rétegeihez eljusson az információ arról, hogy panasz esetén hová fordulhatnak, milyen lehetőségek vannak a mielőbbi gyógyulásra.

Az Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért Egyesület 2005-ben alakult meg azzal a céllal, hogy a gyermekonkológiai hálózat kórházait támogató alapítványokat, valamint a civil szférában működő szervezeteket összefogva, együttes erővel segítse a gyermekek daganatos megbetegedések elleni harcát. A szervezet abban hisz, hogy a beteg gyermekek és hozzátartozóik elvárásainak és az orvos szakma legjobb gyakorlatának összehangolásával, új műszerek biztosításával, az egészségügyi ellátás és rehabilitáció minőségének fejlesztésével hozzá tud járulni a daganatos betegségek hatásos kezeléséhez, eredményes gyógyításához.ű

Az Adományvonalon keresztül beérkező adományok segítségével a szervezet az ország területén működő onko-hematológiai központok fejlesztéseit kívánja támogatni. Az intézmények részére új orvosi műszerek beszerzését tervezi, hiszen óriási szükség van a gyermekek ellátásához szükséges kisméretű és könnyű, hordozható gyógyszeradagoló pumpákra; portokra, melyek megvédik a gyermekek érrendszerének épségét, lehetőséget biztosítanak az egyszerű és fájdalommentes vérvételre, gyógyszeradagolásra; valamint decibus matracokra, amelyek hosszas ágyhoz kötöttség kellemetlenségeit hivatottak enyhíteni. A szervezet azt reméli, hogy a támogatásoknak köszönhetően jelentősen csökkenteni tudja a hosszas kezelés alatti megpróbáltatásokat, így hozzájárul a biztonságosabb és színvonalasabb betegellátáshoz.
Az Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért Egyesületről és tevékenységeiről további információ a http://www.szovetsegunk.hu/ weboldalon található.A "1788 - az emberi hívószám" szlogenről is ismert hello holnap! Adományvonal a Magyar Telekom vezetékes és mobiltelefon-hálózatából is elérhető. A hívás és az sms-küldés díja egyaránt 100 forint, amely összeg áfa-mentes (Domino feltöltőkártyával kezdeményezett hívások kivételével). A 2012. május és június hónapok alatt beérkező hívások díja a hívók adományaként teljes egészében az Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért Egyesületé lesz, amely ezt az összeget arra fogja felhasználni, hogy új eszközök beszerzésével javítsa a betegellátás színvonalát, így minél több súlyosan beteg gyermek gyógyulását segítse elő.