Sajtóközlemények

Christopher Mattheisen lett a Joint Venture Szövetség elnöke

Budapest, 2012. május 17. 14:00

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) tegnapi közgyűlésén három évre a szervezet elnökévé választották Christopher Mattheisent, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatóját.

Megválasztásával kapcsolatban Christopher Mattheisen elmondta: „Nem csupán megtiszteltetés egy immár 26 éves sikeresen működő érdekképviseleti szervezet elnöki feladatait ellátni, de óriási felelősség is egy olyan időszakban, amikor mind Európa, mind pedig Magyarország komoly gazdasági kihívásokkal néz szembe. Bízom abban, hogy a Joint Venture Szövetség javaslataival és ajánlásaival e nehéz feladatban hatékonyan segítheti a hazai gazdaságpolitikát.” A JVSZ új elnöke a távközlés és az információs társadalom május 17-i világnapja kapcsán az iparág aktuális kérdéseiről szólva kiemelte: bízik abban, hogy a hazai gazdaság egyik húzóágazataként jelentős munkáltatói és beruházói szerepet betöltő távközlési iparág valamennyi szereplője számíthat arra, hogy az ország versenyképességének érdekében fenntartható megoldás születik a távközlési adó vonatkozásában.

A Joint Venture Szövetség a Magyarországon bejegyzett külföldi részvételű (részben vagy egészében külföldi tulajdonban lévő) vállalatok érdekképviseletét látja el, valamint működésüket és a gazdasági életbe való beilleszkedésüket segíti 1986 óta. A JVSZ tagvállalatainak száma mintegy 300, és a tagvállalati körrel tulajdonosi vagy szoros partneri kapcsolatban lévő vállalatok száma eléri az 1500-at. A JVSZ-hez tartozó vállalatok az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatások szinte minden területét képviselik. A tagvállalatok által foglalkoztatottak száma eléri a 110 ezer főt. Tulajdonosi összetételük tükrözi az országba beáramló külföldi tőkét: összesen 33 ország befektetői közül a legnagyobb arányt a német, az osztrák és az amerikai tulajdonosok képviselik.