Ismét Föld Órája a Magyar Telekom közreműködésével

Budapest, 2012. március 29. 12:30

A Föld Órája mozgalom keretében 2012. március 31-én este ismét elsötétül bolygónk. Felelősen működő vállalatként a Magyar Telekom a program hazai megjelenése óta aktív közreműködője a kezdeményezésnek. Idén  számos T-Pont üzlet és az [origo] portál elsötétítésével, valamint a budapesti programot színesítő koncert támogatásával járul hozzá a Telekom az akció sikeréhez.

A Magyar Telekom fontosnak tartja – és hello holnap! mozgalmával is arra törekszik -, hogy tudatosítsa ügyfeleiben és munkatársaiban a fenntartható fejlődés, az egyéni felelősségvállalás jelentőségét, amely komoly hatással lehet nemcsak saját, de gyermekeink életére is. Ezen elköteleződése folytán a hazai nagyvállalatok közül elsőként csatlakozott a Föld Órája kezdeményezéshez még 2008-ban, hogy segítsen felhívni a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire, az energiatudatosság fontosságára. Az akció keretében idén a Telekom számos T-Pont üzletében lekapcsolják a világítást, valamint az [origo] hírportál is elsötétül 60 percre. A Föld Órája budapesti programhelyszínén, a Lánchíd lábánál tartandó lekapcsolás előtt a vállalat támogatásával, környezetbarát elköteleződésből ad ingyenes koncertet Fábián Juli és Zoohacker.

2012-ben a szervezők az aktív közreműködés jegyében hirdették meg a programot, a bolygónk iránti elkötelezettség bizonyításaként arra kérik a csatlakozókat, hogy tegyenek vállalást arra, hogy tartósan változtatnak életvitelükön. Az idei Föld Órája esemény kapcsán a Magyar Telekom azt a vállalását emeli ki, hogy csoportszinten 20%-kal csökkenti a CO 2 kibocsátást 2015-re. A vállalat klímavédelemhez kötődő beruházásai is bizonyítják, hogy a téma a Magyar Telekom életében se csupán ebben az egy órában van jelen, ez a vállalat fenntarthatósági stratégiájának egyik kulcseleme. A vállalat a környezet érdekében bevezette bázisállomásain a szabadlevegő hűtéses eljárást, hidrogénnel működő energiacellát (PEM), hőszivattyúkat alkalmaz, és a gépjárműparkot hibrid üzemeltetésű és elektromos autókkal bővítette.  Mindezen túl 2011-ben a vállalatcsoport elektromos energiaszükségletének már közel 23%-át megújuló energiaforrásból fedezte. A vállalat azt reméli, hogy a jó példával sokakat ösztönöz arra, hogy bekapcsolódjanak a környezet védelméért folyó harcba.