Újabb díjat nyert a Magyar Telekom telefonos ügyfélszolgálata

Budapest, 2012. október 19. 14:00

Az idei évben a távközlési szektorban vizsgált vállalatok közül a Magyar Telekom nyerte el az első helyezést a Top 10 Call Center verseny telefonos ügyfélszolgálati tevékenység értékesítés kategóriájában.

A GfK Hungária által 2010-ben alapított verseny díjait próbavásárlók értékelése alapján ítélik oda minden évben a legjobb telefonos ügyfélszolgálatok számára. A kutató cég által kiírt és elvégzett megmérettetés ágazati szintű, amely a közvetlenül a vásárlási szituációból származó objektív adatok miatt egyértelműen mutatja az egyes call centerek erősségeit és fejlődési lehetőségeit. A Telekom által az idei évben elnyert első helyezésért járó elismerést ünnepélyes keretek között, a Budapest Calling Konferencián adták át.

A versenyt kiíró cég több piaci szegmensben, így a telekommunikációs szektorban is az azonos piacon tevékenykedő vállalatok telefonos és webes ügyfélszolgálatainak teljesítményét, megítélését vizsgálta, és vetette össze próbavásárlások segítségével. Mindkét csatorna esetében különböző kategóriákban hasonlította össze a versenytárs vállalatok eredményeit (általános ügyfélkiszolgálás, panaszkezelés, illetve kizárólag a telefonos csatorna esetén: értékesítés és ezek komponensei), továbbá a megbízható szektorátlagok meghatározása érdekében az adott szektor legfontosabb szereplőit minden esetben bevonta a kutatásba.

„Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy pár napon belül immár másodszor értékelik kiemelkedő színvonalúra telefonos ügyfélszolgálati tevékenységünket, amely komoly megerősítés számunkra: jó úton járunk az ügyfélkiszolgálás terén. Munkatársaink a magas szintű szakszerűséget és felkészültséget a személyre szabott, ügyfélbarát figyelmességével és kedvességével ötvözik a mindennapi vevőkapcsolatokban, a személyes és a telefonos ügyfélkiszolgálásban egyaránt” – mondta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója.

Mint ismert, a Telekom pár napja a 2012. évi “Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban” Díjat is elnyerte a személyes kiszolgálás kategóriában. Ezzel a Telekom az ország legjobbjának bizonyult a T-Pont üzlethálózat által képviselt személyes ügyfélkiszolgálás terén az ország nagyvállalatai közül. A ClientFirst Consulting tanácsadó cég által kiírt megmérettetésen a Telekom a telefonos ügyfélkiszolgálás kategóriában is kiemelkedő sikert ért, ahol bár első alkalommal indult, és máris a második helyezést érdemelte ki. Így összességében a Telekom bizonyult a legjobbnak a távközlési ügyfélszolgálatok közt.