Sajtóközlemények

ÁKOS exkluzív főtámogatója 2013-ban a Telekom

Budapest, 2013. április 8. 13:00

A 2013. évi „TURNÉ 2084” koncertsorozat, valamint Ákos első szólólemezének 20. jubileumát ünneplő akusztikus előadás exkluzív főtámogatója a Magyar Telekom.

A Magyar Telekom 2013-ban exkluzív főtámogatóként együttműködési megállapodást kötött Ákossal.

Ákos énekes, dalszerző, 25 éve zenél töretlen népszerűséggel. Munkája külön fejezet a magyar könnyűzene történetében. A közönség elismerését arany- és platinalemezek, telt házas koncertek sora, a szakmai rangot számos díj (Arany Zsiráf, Fonogram, eMeRTon, Bravo, VIVA, MTV, stb.) jelzi. A dalszerzői-előadói munka mellett verseket és alkalmazott zenét is ír, klipeket rendez, fordított dalszövegeket, játszott színházban és tévéfilmben, készített irodalmi lemezeket is. Munkája elismeréseként 2002-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át, 2012-ben Kossuth-díjat kapott.

A távközlési vállalat és Ákos együttműködése nem újkeletű: a kétezres évek elején hosszú távú szponzori együttműködés keretében támogatta a Telekom (Matáv) Ákos koncertjeit és lemezeit, többek között a Hűség, a Keresem az utam és A hét parancsszó című kiadványok megjelenését. Ákos ekkor kapott megbízást a vállalat akkori szlogenjének – “A szavakon túl” – megzenésítésére is.

Az idei turné alapvetően a nagy sikerű, platinalemezes 2084 című album dalaiból áll össze, de lesznek Bonanza- és régebbi szólódalok is. A turné 8 állomását a Magyar Telekom exkluzív főtámogatóként kíséri végig.

Ákos első szólólemeze az 1993-ban napvilágot látott Karcolatok, azóta további 17 magyar és 6 angol nyelvű albumot készített. Idén a Karcolatok anyagának akusztikus feldolgozásával ünnepli a lemez 20. évfordulóját, amelyet exkluzív koncerten mutat be 2013. november 16-án és 17-én a budapesti Művészetek Palotájában, szintén a Magyar Telekom támogatásával. A dupla koncertre az előadások előtt nyolc hónappal elővételben kelt el minden jegy – 48 óra leforgása alatt.

További információ: www.akos.hu, www.telekom.hu