Megújuló hazai iskolai foci: Telekom labdarúgó diákolimpia 2013!

Budapest, 2013. április 12. 17:00

A hazai labdarúgás-utánpótlás, az amatőr és ifjúsági labdarúgás népszerűsítése érdekében idén először a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Telekom közösen rendezi meg a több évtizedes hagyománnyal rendelkező Diákolimpia labdarúgóversenyeit.

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia elnevezésű, több ezer játékost megmozgató eseménysorozat2013. április 20. és június 17. között több korcsoportban, az alap- és középfokú oktatási intézmények lány és fiú tanulói számára, „felmenő” versenyrendszerben kerül megrendezésre. A megyei és országos döntők helyszínein nemcsak a pályára lépő iskolásokat, hanem az őket kísérő tanárokat, családtagokat és a csapatokért szurkoló közönséget is színes programok valamint ismert hazai sztárok, többek között Harsányi Levente, Ganxsta Zoli és Nacsa Olivér továbbá Szász Kitti, freestyle világbajnok várják. A Telekom Labdarúgó Diákolimpia bejelentésére a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnáziumban került sor, ahol többek között dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért és ifjúságért felelős államtitkára, Keszég Attila, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese, Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke valamint az iskola 2012. évi labdarúgó Diákolimpia 5-6. korcsoportban győztes lány csapata is részt vett. A lánycsapat szombaton indul a Középiskolai Labdarúgó Világbajnokságra.
A Telekom Labdarúgó Diákolimpia megyei döntőire 20 helyszínen, az ország 19 megyéjében valamint Budapesten, tervek szerint 760 focicsapat 8500 résztvevőjével kerül sor. A szervezők a kijelölt megyei és fővárosi sportközpontokban sport mellett ingyenes családi programokkal, ügyességi versenyekkel és értékes nyereményekkel várják a sportolókat, a családokat és minden szurkolni vágyót.
A Magyar Diáksport Szövetség célja a tanuló ifjúság egészséges életmódra nevelésének elősegítése, a rendszeres testedzés, sportolás megkedveltetése, a rendszeresen sportoló tanulók számának növelése, a versenysport utánpótlás bázisának szélesítése, valamint a tagok hazai és nemzetközi képviselete, érdekvédelme.
„A diáksport-mozgalom megújításában a Magyar Telekom támogatása rendkívül fontos tényező. Számunkra Magyarország vezető infokommunikációs szolgáltatójának labdarúgás iránti elkötelezettsége a szövetség sokéves tapasztalata mellett kellő biztosíték az eseménysorozat sikerére” – mondta Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.

A Magyar Telekom évtizedek óta kiemelt támogatója a hazai sportéletnek, és elkötelezett amellett, hogy olyan közösségi élményeket és eseményeket hozzon létre, amelyek fontosak a magyar közönség számára. Célja, hogy több millió ügyfele minőségi és kiemelkedő sport- valamint zenei élmények részesei lehessen akár élőben, akár szolgáltatásain keresztül.
„A Telekom számára a hazai futball és annak minőségi népszerűsítése melletti elkötelezettség legújabb fejezete a Telekom Labdarúgó Diákolimpia névadó szponzorációja. Célunk mindezzel, hogy a Magyar Diáksport Szövetséggel karöltve támogassuk a hazai diáklabdarúgást, felhívva a figyelmet a sport és a jövő generációk egészségre nevelésének fontosságára, és hozzájáruljunk a labdarúgási lehetőségeinek fejlesztéseihez, az új tehetségek kineveléséhez a hazai labdarúgás számára” – mondta Keszég Attila, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese.
További részletes információ a www.diaksport.eu/telekomfoci weboldalon található, ahol a látogatókat többek között a Telekom Labdarúgó Diákolimpia élő közvetítéseibe is beletekinthetnek, valamint kreatív videoanyagokkal és nyereményjátékokkal találkozhatnak.