Sajtóközlemények

Futótárs alkalmazás a Telekom Vivicittára és közösségi kert három iskolának – a Magyar Telekomtól

Budapest, 2013. április 19. 13:00

A 28. budapesti Telekom Vivicittá Városvédő Futást április 21-én rendezi meg a BSI. A várost éltető tömegmegmozdulás méltó színteret ad a Fenntarthatósági Média Klub által is támogatott általános iskolai közösségi kert pályázat jelképes átadásához is.

A budapesti Telekom Vivicittá futamai a megszokott margitszigeti helyszínről április 21-én rajtolnak. A félmaraton (21 km) 9:30-kor indul, a többi rajt pedig délután: a 12:30-kor induló 10 km-es Vivicitta távval indul a nagyverseny, amelyet a 7 km-es Midicitta, a 800 méteres Családi Futás, a 3,2 km-es Minicitta és Gyaloglás rajtja követ. A távok valamelyikében erőnlétének, felkészültségének, kitartásának vagy lelkesedésének függvényében mindenki találhat magának való kihívást, éppen ez adja a program töretlen népszerűségét. Pécsett és Szolnokon április 27-én és 28-án startol a futam, mindkét vidéki helyszínen a város kultikus utcáin át vezet át a kb. 3 km-es táv.

Az idei év technikai újdonsága a futóknak: a Telekom magyar nyelvű okostelefon-alkalmazást fejlesztett. A Futótárs a 28. Telekom Vivicitta Városvédő Futás ingyenes és hivatalos okostelefon-alkalmazása, segíti a tavaszindító városvédő futóversenyre való felkészülést és a további futóedzések profi virtuális trénere. Futás  közben az alkalmazás hang-utasításokat és tájékoztatást ad. Segítségével az időjárás előrejelzés mellett statisztikákat készít az edzések eredményeiről, a fizikai felkészültségről, amelyek a közösségi oldalakon megoszthatók.
Az alkalmazás részletes tájékoztatást ad a Telekom Vivicittá Városvédő Futóversenyről, a nevezési feltételekről, továbbá a helymeghatározás segítségével valós időben követhető a futó aktuális pozíciója a térképen. A futamok indulásához emlékeztető is rendelhető, a futamok után pedig azonnal megnézheti az eredményeket is, saját teljesítményét pedig a közösségi oldalakon oszthatja meg barátaival ismerőseivel. Az alkalmazás magyar és angol nyelven is elérhető, android és iOS operációs rendszerű telefonra tölthető le.

A Vivicittá Városvédő  Futóverseny 1984-ben olasz kezdeményezésre indult: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen a verseny neve: „Vivicittá - Éljen a város! Szeresd a várost!” Erre az üzenetre építve írta ki a Telekom a hello holnap! program keretében azt a pályázati lehetőséget, amelynek eredményeként a vállalat közösségi kertet adományoz a pályázaton nyertes általános iskoláknak.

A  Telekom ajánlotta fel a Vivicitta futásra is nevező általános iskoláknak közösségi kert létrehozását azzal a céllal, hogy a gyerekek a kert gondozása, életvitelszerű használata, esetenként célirányosan tartott tanórák alatt ismerkedjenek az önfenntartás gyakorlatával, s így azonosuljanak a fenntarthatóság szemléletével.  A pályázatok közül a Telekom és a Fenntarthatósági Média Klub zsűrije a kertek végső kialakításával megbízott Kortárs Építészeti Központtal közösen választották ki a nyerteseket.  A díjátadásra április 21-én, a Vivicittá iskolai eredményhirdetésével együtt, délután 15 órakor kerül sor.  A díjat – a közösségi kerteket jelképesen -  Rózsa Iván vállalati kommunikációs igazgató adja át három általános iskolának.

A Fenntarthatósági Média Klub felelősségvállalásban élen járó médiumok, szerkesztők, újságírók, médiaszereplők közössége. Többtucat képviselőjük rajtszámot öltve és különböző futástávokat vállalva éltetik várost, illetve az általuk lefutott kilométerek függvényében járulnak hozzá egy-egy jelképes palántával az általános iskolák közösségi kertépítéséhez.

A Magyar Telekom Magyarország vezető infokommunikációs szolgáltatójaként elkötelezett az egészséges és fenntartható városi életmód mellett. A társaság adományozási gyakorlata azon a hiten alapszik, hogy példamutatással lehet leginkább elérni és mozgósítani a társadalom legnagyobb részét és így hozzájárulni ahhoz, hogy mindannyian jobban, szebben élhessünk.

További információk:

http://www.futanet.hu/cikk/28-vivicitta-varosvedo-futas-image
https://www.telekom.hu/fenntarthatosag

A Futótárs applikáció letölthető:

Android: https://play.google.com/store/search?q=telekom&c=apps (04.19.15 órától érhető el)
iOS: https://itunes.apple.com/hu/app/futotars/id634057636?mt=8