Sajtóközlemények

Adományvonal május és június hónapban: a daganatos és leukémiás gyermekek gyógyításáért

Budapest, 2013. május 7. 11:00

2013. májusban és júniusban a daganatos és leukémiás gyermekek érdekében felépülő bakonybéli rehabilitációs központ megfelelő műszerekkel való ellátását támogatják a Telekom hello holnap! Adományvonalát hívók.

Minden gyermek fél a tűszúrástól. A súlyos daganatos illetve leukémiás betegséggel küzdő gyerekeknek pedig ebből – akár naponta - több is jut. A kezelések során gyakran előfordul, hogy a vénák begyulladnak, s így már az egyszerű vérvétel is komoly fájdalommal jár számukra. Léteznek azonban eszközök, amelyekkel mindez elkerülhető.

Az akár több hétig ágyhoz kötött gyereknek a fájdalmon túl az egyik legnagyobb veszélyforrása a mozgáshiány. A mozgáshiányos betegeknek egyre kevesebb vér, s egyúttal kevés oxigén jut a nyomás alatt lévő testrész szöveteibe, így megindul a sejtelhalás, azaz kialakul a felfekvés. Léteznek azonban eszközök, amelyekkel mindez elkerülhető.

Az érrendszert védő, beültethető ún. „portok”, a felfekvést megelőző speciális matracok, hordozható, gyógyszeradagoló pumpák… - csak néhány azok közül, amelyekkel a gyerekek fájdalmát, kényelmetlenségét, a szükségszerű kezelésük mellékhatásait csökkenteni lehet.Az adományvonalon keresztül ezekre az eszközökre gyűjt az elkövetkező két hónapban az Országos Szövetség.

A hello holnap! Adományvonal a 13688-as számon érhető el. A hívószám a Magyar Telekom vezetékes és mobiltelefon hálózatából is hívható. A hívás és az sms-küldés díja egyaránt 100 forint, amely összeg áfa-mentes és teljes egészében átadásra kerül a kedvezményezett szervezet részére (Domino felöltőkártyával kezdeményezett hívások kivételével, ahol a 27%-os áfa levonásra kerül).

A 2013. május 1. – június 30. között az adományvonalon és az adományfülkékben kezdeményezett hívások díja a hívók adományaként teljes egészében az Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért szervezet munkáját segíti.