Sajtóközlemények

140 csapat, több mint 1500 játékosa jut az országos döntőbe a telekom labdarúgó diákolimpia megyei tornáin

Budapest, 2013. május 9. 14:30

Záró fordulóihoz érkezett a Telekom Labdarúgó Diákolimpia megyei döntőinek eseménysorozata. A szombaton és vasárnap a budapesti, kecskeméti, siófoki, székesfehérvári és veszprémi helyszíneken megrendezendő, családi nappal egybekötött tornákat követően véglegesedik az országos döntőkbe jutó 140 csapat, több mint 1500 játékosának névsora.

Az idén először a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Telekom által közösen megrendezett, négy hétvégén át tartó ifjúsági labdarúgó tornák eddigi meccseit nagy érdeklődés kísérte, és várhatóan a megyei döntők utolsó hétvégi állomásain is hasonló fogadtatásban részesülnek a pályára lépő csapatok.
A 760 focicsapat 8500 játékosának részvételével zajló Telekom Labdarúgó Diákolimpia megyei döntőin ugyanis nemcsak az ifjú focisták, hanem az őket kísérő tanárok, családtagok és a csapatokért szurkolók is válogathatnak különböző színes programok, ügyességi versenyek és értékes nyeremények közül. A helyszíneken a meccseken kívül többek között dekázó bajnokság és különleges élményfotózás várja az érdeklődőket, sőt a helyszíneken sportolók és sportért rajongó hírességek között Harsányi Levente, Ganxsta Zolee és Nacsa Olivér, az eseménysorozat arcai, a futball elkötelezett hívei, neves sportolók, valamint Szász Kitti foci freestyle világbajnok is felbukkan.
Mindezen túl más, nemes célért is érdemes a meccsekre kilátogatni: a legtöbb szurkolót megmozgató iskolát a Magyar Telekom, a hazai labdarúgás elkötelezett támogatója értékes ajándékkal díjazza. A Magyar Diáksport Szövetség célja a tanuló ifjúság egészséges életmódra nevelésének elősegítése, a rendszeres testedzés, sportolás megkedveltetése, a rendszeresen sportoló tanulók számának növelése, a versenysport utánpótlásbázisának szélesítése, valamint a tagok hazai és nemzetközi képviselete, érdekvédelme. A diáksport-mozgalom megújításában ezért is rendkívüli tényező a Magyar Telekom támogatása.
Az eseményekkel kapcsolatban a www.diáksport.eu/telekomfoci oldalon lehet informálódni, ahol a labdarúgó diákolimpián résztvevő összes csapat, gyermek, testnevelő tanár, edző, szülő, vagy bármely érdeklődő hasznos információkat találhat. A látogatók többek között beletekinthetnek a Telekom Labdarúgó Diákolimpia élő közvetítéseibe, valamint kreatív videó anyagokkal és nyereményjátékokkal találkozhatnak.