Sajtóközlemények

Égi galéria: egyedülálló fejlesztés a Telekomtól érzéseink megosztására

Budapest, 2013. október 8. 11:00

A Telekom ügynökségi partnereivel közösen olyan éjszakai égboltot átszelő, különleges nyomtatót fejlesztett, amelynek segítségével bárki az éjszakai égre „posztolhatja” a legemlékezetesebb élményeit megörökítő, az Égi Galéria Facebook alkalmazáson keresztül elküldött fotóit és üzeneteit.

sajtokozlemeny_egi_galeria-2.jpg A megoldás technológia hátterét egyedülálló találmány biztosítja: a képi és szöveges üzeneteket egy speciális helikopter (hexacopter) festi az égre, amelynek tudása a LED-technológiával, és a ma Magyarországon elérhető leggyorsabb, 4G mobilinternet képességeivel kapcsolódik össze. A futurisztikus repülő nyomtató által az égre nyomtatott, részleteiben kirajzolódó képeket és üzeneteket hosszú záridejű kamerák örökítik meg, és teszik az érdeklők számára láthatóvá.

sajtokozlemeny_egi_galeria.jpgAki nem szeretne lemaradni egyetlen fontos pillanatról sem, annak érdemes rendszeresen az Égi Galéria weboldalára ( www.egigaleria.hu) látogatnia, ahol a projekt eseményeit élőben is nyomon lehet követni. Aki pedig ennél is többre vágyik, és inkább saját fotókat készítene az egyedi látványról, az egy Budapest belvárosában lévő helyszínen 2013. október 13-ig minden este saját szemével is láthatja az égi nyomtatót működés közben, ahol akár le is fotózhatja az égre küldött képeket.

Természetesen a fotók a látványosság után sem tűnnek el: a projekt weboldalán, az Égi Galéria virtuális képtárában gyűlnek arra várva, hogy segítségükkel bárki bármikor töltekezhessen az általuk sugárzott felemelő érzésekből.

Az Égi Galériáról bővebben az www.egigaleria.hu oldalon lehet olvasni.