Sajtóközlemények

E-könyv áruházat indít a Magyar Telekom

Budapest, 2013. október 17. 15:30

E-könyv áruházat indít a ’txtr-rel partnerségben a Magyar Telekom. A http://hu.txtr.com/ címen elérhető e-köny áruház a Magyarországon működő elektronikus-könyv webboltok közül az egyik legszélesebb kínálattal rendelkezik: több mint 700 ezer idegen nyelvű, és több mint 3000 magyar nyelvű könyv közül válogathatnak az oldalra látogatók.

“A Telekom stratégiai prioritása, hogy magas minőségű telekommunikációs szolgáltatások mellett digitális tartalmak széles kínálatával nyújtson teljes élményt a felhasználóknak. A mobileszközökön is elérhető gazdag magyar és idegen nyelvű kínálat biztosításával az e-könyv olvasás élményét kívánjuk minél több emberrel megismertetni.” – mondta Pataki Róbert, a Magyar Telekom üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese.

A http://hu.txtr.com/ oldalra ingyenesen lehet regisztrálni, a belépéshez felhasználónév és jelszó vagy Facebook azonosító megadása szükséges.  A felhasználóknak saját digitális könyvespolca jön létre, ahol a megvásárolt e-könyveket tárolhatják és letölthetik mobil eszközeikre – például okostelefonjukra vagy táblagépükre. A regisztrált tagok az itt vásárolt könyvek mellett más forrásból származó e-könyveket is tárolhatnak. A digitális könyvespolcon található könyvek akár meglévő e-könyv olvasó készülékekre is áttölthetőek.

Az áruházban vásárolt és oda feltöltött e-könyvek szabadon elérhetőek a ’txtr alkalmazásokban is. Az alkalmazások segítségével kényelmesen olvashatunk akár mobileszközünkön is. Az alkalmazásba, akárcsak a webáruházba felhasználónév és jelszó létrehozásával vagy Facebook azonosítóval lehet bejelentkezni.  Az alkalmazás Android 2.3 (és felette), iOS 5.0 (és felette) operációs rendszerű okostelefonokon és  Windows 8 operációs rendszerrel működő készülékeken érhető el. Az alkalmazás letöltése és használata adatforgalmat generál, a letöltött könyvek olvasása azonban nem jár további adatforgalommal.
Az alkalmazás  a Google Play áruházból lévő elérhetősége:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.txtr.android

az Apple Store áruházban pedig az alábbi linken található:
https://itunes.apple.com/hu/app/txtr/id564715781?mt=8

A webáruházban jelenleg kártyás fizetéssel lehet vásárolni, a későbbiekben kerül sor a Telekom egyéb fizetési megoldásainak integrációjára.

Az e-könyv webáruház bevezetését 7 hetes nyereményjátékkal teszi vonzóvá a szolgáltató: aki október 17. és december 4. között regisztrál a hu.txtr.com oldalon, azok között hetente egy Samsung Galaxy Tab3 8.0 LTE tabletet sorsolnak ki.  Ezen kívül az év végéig minden héten más kiadó könyveit kínálja kedvezményes áron a Telekom e-könyv áruházában.

Háttér

Az e-könyv olvasás jelenlegi helyzete Magyarországon
A Magyar Telekom kutatási adatai[1] alapján a közeljövőben várhatóan jelentős kereslet mutatkozik mind az e-könyv olvasás, mind az e-könyv olvasó készülékek vásárlása iránt. A kutatási adatokból jól látható, hogy a vásárlás egyik legfontosabb korlátja a magyar nyelvű kínálat. Az edukációs tevékenységet szintén fontosnak tartják a válaszadók, hiszen a technológiát nem használók körében a bizonytalanság is gátló tényező.

E-könyv olvasóval jelenleg az internetezők kb. 6%-a (kb. 265 000 fő) rendelkezik. A reprezentatív kutatás eredményei alapján az internetezők 7%-a tervezi, hogy a közeljövőben e-könyv olvasót vásárol.  Az e-könyv olvasók elsősorban az olvasó készüléküket használják olvasáshoz, míg az olvasóval nem rendelkezők esetén egyre népszerűbbek a tabletek  és az okostelefonok.

[1]TNS Hoffmann - E-könyv olvasás és olvasó kutatás 2012. december