Sajtóközlemények

Rákbeteg gyerekek kérdőjelei a kórházi kezelés után – társadalmi reintegrációt támogat az Adományvonal

Budapest, 2013. szeptember 4. 11:00

2013. szeptemberben és októberben a rákbeteg gyerekek és fiatalok társadalmi reintegrációját segítő HÍD IRODA munkáját támogatják a Telekom hello holnap! Adományvonalát hívók.

A pécsi Gyermekgyógyászati Klinika Onkohematológiai osztályára évente átlagosan negyven új gyermeket, fiatalkorút vesznek fel, hogy rákos betegségéből kigyógyítsák. A hosszú, esetenként évekig tartó kezelés során nemcsak a kis beteg, az egész család élete átalakul, a más prioritás más életvitelt szül, a szükségeszerűen szoros kórházi kapcsolat során minden más társadalmi kapcsolat háttérbe szorul. A kórházakban segítők hada veszi körül a beteget és családját, azonban a betegség után onnan kikerülve a támasz gyakorlatilag megszűnik, viszont a család élete már soha nem a régi: sok, egymástól nagyon különböző probléma vetődik fel a család-szakadástól az állástalanságig... – egyéni esetkezelést igénylő problémák sora. Erre a feladatra készült fel a Híd Információs és Tanácsadó Iroda, amely a krízishelyzetben lévők komplex támogatását célozza. A iroda szakemberei –pszichológus, mentortanár, gyógytornász – főként a régió falvaiban, kisvárosaiban élő családok, gyerekek társadalmi visszailleszkedését segítik.

Az elkövetkező két hónapban ezt a munkát segítik a Telekom hello holnap! Adományvonalát hívók: a Tölösi Péter Alapítványnak a Híd Iroda működtetéséhez évente négy millió forintra van szüksége.
A hello holnap! Adományvonal a 13688-as számon érhető el. A hívószám a Magyar Telekom vezetékes és mobiltelefon hálózatából is hívható. A hívás és az sms-küldés díja egyaránt 100 forint, amely összeg áfa-mentes és teljes egészében átadásra kerül a kedvezményezett szervezet részére (Domino felöltőkártyával kezdeményezett hívások kivételével, ahol a 27%-os áfa levonásra kerül).
A 2013. szeptember 1. – október 31. között az adományvonalonés az adományfülkékben kezdeményezett hívások díja a hívók adományaként teljes egészében a Tölösi Péter Alapítványmunkáját segíti.