Sajtóközlemények

Változás a Magyar Telekom Csoport felsővezetésében

Budapest, 2013. szeptember 20. 13:35

Budafoki Róbert a Magyar Telekom Nyrt. vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója 2013. szeptember 30-i hatállyal távozik mindkét pozíciójából. Utódjaként a T-Systems vezérigazgatói és a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettesi feladatait Rékasi Tibor látja el.

Budafoki Róbert 2011. június 1-től lett a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese és a Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezetője. 2012. április 1-től a T-Systems Magyarország vezérigazgatói, majd 2013. január 1-től a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettesi pozícióját töltötte be.

„A Magyar Telekom 100%-os tulajdonában álló T-Systems Magyarország Zrt. az elmúlt két és fél évben jelentős átalakuláson esett át, amelynek eredményeként egy piacvezető, teljes körű iparági megoldásokat nyújtó nagyvállalati ICT-szolgáltató vállalat jött létre. Az elmúlt évben jó eredményt tudhat maga mögött a T-Systems, 2013 első félévében pedig 4.7% bevétel növekedést produkált az előző évhez képest, illetve a vállalat EBITDA mutatója idén az első félévben meghaladta a tervezett szintet. Róbert fontos szerepet játszott a T-Systems Magyarország pozícionálásában az államigazgatási és nagyvállalati ügyfélkörünk felé, valamint a társaság jövőbe mutató, az ügyféligényeket fókuszba helyező stratégiájának megalkotásában, és bevezetésében. Szeretném kifejezni köszönetemet Róbertnek a munkájáért, amellyel hozzájárult a társaság sikereihez. Jövőbeni tevékenységéhez sok sikert kívánok.” - mondta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója.

„A Magyar Telekomnál eltöltött időre büszkén tekintek majd vissza évek múltán is, hiszen egy olyan feladat végrehajtásában vehettem részt, amelyből végső soron minden érintett profitált, ügyfeleinktől kezdve az anyacégen át egészen a T-Systems Magyarország dolgozókig. Ugyanakkor a vállalati szolgáltatások üzletág egységesítése, önálló arccal való megjelenítése illetve a cég felkészítése a jövő kihívásaira nem lett volna elképzelhető kollégáim szaktudása és nyitottsága nélkül.” – fogalmazott Budafoki Róbert.

Rékasi Tibor diplomáját a budapesti Külkereskedelmi Főiskolán szerezte. Korábbi munkahelyei között szerepel az Integra Kft, az Unisys Magyarország és a Cisco Systems Magyarország. 2008. szeptember 15-én csatlakozott a Magyar Telekom Csoporthoz, a Vállalati Szolgáltatások Üzletághoz tartozó leányvállalat, az IQSYS Zrt. ügyvezető igazgatójaként, ahol a vállalat irányítása mellett a kereskedelmi igazgatói feladatokat is ellátta. 2010 decembere és 2011 májusa között ideiglenesen – az IQSYS Zrt. ügyvezető igazgatói feladatok megtartása mellett – a Magyar Telekom Nyrt. Vállalati Szolgáltatások Üzletág üzletágvezető pozíciót is ellátta. Elődjéhez hasonlóan, Tibor tagja lesz a Magyar Telekom Nyrt. Ügyvezető Bizottságának.

A Magyar Telekomról

A Magyar Telekom ( www.telekom.hu) Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, amely a telekommunikációs és infokommunikációs szolgáltatások teljes skáláját nyújtja, beleértve a vezetékes és mobil telefonos, az adatátviteli és nem hangalapú, valamint az informatikai és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójának, többségi részesedéssel rendelkezik a Crnogorski Telekomban, Montenegró legnagyobb távközlési szolgáltatójában, és alternatív szolgáltatóként jelen van Bulgária és Románia távközlési piacán is.

A T-Systems Magyarországról

A T-Systems Magyarország Zrt. ( www.t-systems.hu) a Magyar Telekom 100%-os tulajdonú leányvállalataként nagyvállalati ügyfeleknek, a közigazgatásnak és intézményeknek nyújt a mindennapi működéshez elengedhetetlen, teljes körű távközlési és IT infrastruktúra-, alkalmazásfejlesztési és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. A 2012. október elsején létrejött új, egységesített T-Systems Magyarország több mint 1800 munkavállalójával és 1700 beszállító partnerével Magyarország piacvezető infokommunikációs szolgáltató vállalata, a cégben felhalmozott szaktudás és tapasztalat több évtizedes múltra tekint vissza.