A Magyar Telekom tovább bővítette nagysebességű internet lefedettségét

Budapest, 2014. december 19. 15:30

A Magyar Telekom 2014-ben is folytatta kábelpiaci akvizíciós tevékenységét a nagysebességű internet lefedettség további bővítése érdekében. Az idén lezárt akvizíciók eredményeként összesen 30 ezerrel több háztartást ér el a Telekom nagy sebességű internetszolgáltatása. A megvásárolt kábelhálózatokon a vezetékes szélessáv mellett TV- és hangszolgáltatásokat is igénybe vehetnek az ügyfelek.

A Magyar Telekom mint az ország legnagyobb távközlési szolgáltatója az akvizícióknak köszönhetően tovább növelte nagy sebességű internet (HSI) lefedettségét és erősítette piaci pozícióit. A Magyar Telekom Csoport átvette az új ügyfeleik kiszolgálását, akiknek a változás teendővel nem jár. A Telekom az új üzleti tevékenységek integrációja során végrehajtja a szükséges korszerűsítést és szolgáltatásfejlesztést. Ennek eredményeként a Magyar Telekom már az új ügyfeleinek is teljes körű szolgáltatásportfólióját kínálja majd.

A Telekom elkötelezett a szélessávú lefedettség és az internetpenetráció egyre szélesebb körű magyarországi elterjedése mellett az ország digitális fejlesztése érdekében, és befektetéseivel is elősegíti, hogy a Digitális Magyarország céljainak megfelelően minden magyar háztartásban elérhető legyen a nagysebességű szélessávú internet, mégpedig az EU által előírt határidő előtt két évvel, már 2018-ban.