Sajtóközlemények

A Magyar Telekom megállapodott az érdekképviseletekkel

Budapest, 2014. július 24. 09:45

A Magyar Telekom megállapodott a Társaságnál működő érdekképviseletekkel a következő két évet érintő bér-, létszám és béren kívüli juttatási kérdésekről.

A Magyar Telekom menedzsmentje az elmúlt időszakban számos lépést tett annak érdekében, hogy a hatékony, korszerű és hosszútávon fenntartható működés érdekében, megőrizve piaci pozícióit egy jövőt álló vállalat alapjait tegye le, összhangban a cég által korábban meghirdetett Telekom 2017 stratégiai programmal.

Ugyanakkor a külső környezet, a globális és hazai távközlési piacot jellemző erős verseny következtében a Magyar Telekom versenyképességének további javítása érdekében további radikális költségcsökkentő intézkedésekre kényszerül, amelynek keretében a következő két év során hozzávetőlegesen 1700 munkavállalójától válik meg.

A létszámcsökkentésre több ütemben kerül sor, a munkatársak egy része az idei évben, egy részük a jövő évben távozik a vállalattól.

A távozó munkatársak újra-elhelyezkedését a jól működő Esély program keretén belül aktív álláskereséssel, munkaerő-piaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja a vállalat, bízva abban, hogy ezen eszközeivel is hozzájárul ahhoz, hogy a Telekomtól távozó korszerű szaktudással rendelkező, szakképzett munkavállalók mihamarabb újra el tudjanak helyezkedni. Ezenfelül önkéntes programot is meghirdetett a cég, amelynek keretében az elbocsátásra önként jelentkezőket további egyedi juttatások illetik meg.

A Magyar Telekom a vállalatnál maradó dolgozóinak továbbra is versenyképes jövedelmet kíván biztosítani, beszállítóival pedig fenntartja a partneri viszonyt.

A költségcsökkentési célok teljesülése mellett a piacvezető telekommunikációs vállalatnál így létrejövő karcsúbb szervezet a menedzsment álláspontja szerint rugalmasabban képes majd  a versenypiaci kihívásokhoz alkalmazkodni és valódi online vállalatként működve megfelelni ügyfelei igényeinek.