Sajtóközlemények

29. Telekom Vivicittá - Előnevezési csúcs, jótékonysági célok

Budapest, 2014. március 14. 11:30

Harminc nap múlva, április 13-án kerül sor a tavasz legnagyobb szabadidős sporteseményére, a hagyományos Telekom Vivicittá Városvédő futásra, melyet huszonkilencedik alakalommal rendez meg a Budapest Sportiroda (BSI) a fővárosban. Az idei programhoz több jótékonysági esemény is csatlakozik.

A Telekom Vivicittá április 13-án megrendezendő futamai a korábban megszokott margitszigeti helyszínről rajtolnak. A tízezres tömegeket megmozgató rendezvény rendkívüli népszerűségét annak is köszönheti, hogy több futamot indítanak, így a család minden tagja megtalálhatja a kondíciójának és felkészültségének megfelelő távot: Vivicittá (10 km), Midicittá (7 km), Minicittá és gyaloglás (3,2 km), Családi Futás (800 m), valamint a komolyabb felkészültséget igénylő félmaraton (21 km).

A verseny egyre növekvő népszerűségére jellemző, hogy bár még 30 nap van a Telekom Vivicittá napjáig, a félmaratoni távon már most borítékolható a létszámcsúcs: a 21 kilométeres futásra előnevezők száma egy hónappal a rajt előtt meghaladta az előző évi összes nevezést.  Ez a táv egyébként külföldiek körében is nagyon népszerű: a rajtlistán már most több mint 500 határon túli nevező található, akik 41 különböző országból jelezték részvételüket. Érdekesség, hogy jelenleg a legidősebb nevező egy 81 éves úr, a legidősebb előnevezett hölgy pedig 79 éves.

Szokás szerint a Telekom Vivicittá alkalmával adományok gyűjtésére is sor kerül: idén az UNICEF Magyarországot és a Gézengúz Alapítványt lehet támogatni a futással. A szervezetek egy-egy támogatásra érdemes jó ügyet kínálnak minden futónak, aki rajthoz áll a tavasz legnagyobb szabadidősport eseményén. 

Különlegesség, hogy a Telekom Vivicittán a rákbetegségből felgyógyult Kinga is indul, aki életmódváltásával tette próbára akaraterejét, és új életet kezdett a sport segítségével!  Kinga 2013 decemberében jelentkezett a Life.hu „Kezdj új életet!” elnevezésű felhívására, és egyike lett azoknak, akiket szakértők bevonásával segítenek álmuk megvalósításában: Kinga esetében a Telekom Vivicittá futóverseny egyik távjának teljesítésében. Az ő felkészülése erőt és biztatást adhat mindazoknak, akik szintén szeretnének változtatni az életmódjukon, többet sportolni, egészségesebben élni. Az eseményhez idén is csatlakozik a Fenntarthatósági Média Klub több szerkesztőségi munkatársa, hogy részvételükkel, különböző versenytávok teljesítésével népszerűsítsék a futósportot, valamint kitartásra buzdítsák Kingát és sorstársait.

A Vivicittá futóverseny 1984-ben olasz kezdeményezésre indult: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen a verseny neve: „Vivicittá – Éljen a város! Szeresd a várost!”  A mozgalomhoz hamarosan olyan metropoliszok is csatlakoztak, mint New York, Lisszabon, Brüsszel, Barcelona vagy Budapest. Hazánkban 1986-től rendezik meg a tavaszi futószezon nyitányaként a szabadidős futóversenyt, amelynek útvonala a főváros legszebb részein halad át.

A Telekom, az igényes családi programok és az egészségtudatos életmód elkötelezett támogatója. A Telekom immár tizenhetedik alkalommal áll névadó szponzorként a nemzetközi méreteket öltő tömegsport rendezvény magyarországi eseményei mellé.További információt a www.futanet.hu, a www.telekom.hu és a www.life.hu oldalakon lehet olvasni.