Sajtóközlemények

A Telekom idén is díjazza a felelősen működő magyar vállalatokat

Budapest, 2015. április 14. 14:30

A Magyar Telekom hagyományához hűen idén is díjazza a fenntarthatóság terén kiemelkedő szerepet vállalókat. A DELFIN Díjat olyan magyar cégeknek adományozza a Telekom, amelyekfenntartható fejlődés iránti elkötelezettsége kimagasló, és tevékenységükhöz viszonyított fenntarthatósági teljesítménye példaértékű.

A 2008-ban alapított DELFIN Díj (Díj egy ELkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért) odaítélésével a Magyar Telekom a fenntartható fejlődés gondolatának népszerűsítését szeretné elősegíteni, és az azért tett aktivitásokat kívánja elismerni. A díjra bármely Magyarországon működő vállalkozás pályázhat olyan projektekkel, programokkal, fejlesztésekkel, amelyekkel a pályázó cég példamutató lépést tett a fenntarthatósági szempontból hatékony működés irányába. A vállalatok 2015-ben már megvalósult projektekkel vagy működő programokkal pályázhatnak a következő négy kategóriában:

  • 1. Megvalósult innováció a fenntarthatóság érdekében
  • 2. Esélyegyenlőség támogatása, diszkrimináció-mentesség segítése
  • 3. Klímavédelemmel kapcsolatos beruházás és fejlesztés
  • 4. Fenntarthatósági tudatformálás, oktatás

A pályázatokat elektronikus formában lehet benyújtania 2015. május 1-i határidőig.A DELFIN Díjat a Telekom XVI. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetésén adják át 2015. június 12-én. A pályázat nyertesei Botos Péter üvegművész alkotása és egy Lenovo Miix hibrid számítógép mellett meghívást is kapnak a Telekom ez évi Fenntarthatósági Napjára, ahol bemutathatják a fenntarthatóság terén elért eredményeiket, emelletta Magyar Telekom és a Fenntarthatósági Média Klub médiamegjelenést is biztosíta díjazott megoldások bemutatására.

A pályázatokat elbíráló és rangsoroló szakmai zsűri tagjai: Bodó Péter független szakértő (Tudatos Vásárlók Egyesülete), D. Tóth András szerkesztő-riporter (RTL Klub, Fenntarthatósági Média Klub),
Dr. Pataki György egyetemi docens (Corvinus Egyetem), Simon Ernő újságíró, Szomolányi Katalin, a Telekom Vállalati fenntarthatósági központjának vezetője. A részletes pályázati követelmények elérhetők a Telekom vállalati honlapján: Delfin Díj 2015