Sajtóközlemények

IoT-alapú megoldásokat keres a Telekom Üzleti appok versenye

Budapest, 2015. április 20. 12:00

  • Üzleti appok versenye címen nemzetközi versenyt hirdet a Telekom Magyarországon és hét másik régiós országban
  • Az idei Üzleti appok versenyének témája az Internet of Things
  • A díj: 10 millió forint értékű kommunikációs kampányt nyerhet a legjobb megoldás, valamint a Deutsche Telekom nemzetközi üzleti partnerévé válhat
  • Pályázni április 20. és május 25. között a www.sikerfal.hu címen lehet

Idén is meghirdeti a Telekom a tavaly nagy sikerrel debütált Üzleti appok versenyét a közép-kelet európai régió nyolc országában. Az idei verseny célja, hogy a kifejezetten üzleti ügyfelek számára fejlesztett innovatív, Internet of Things (IoT) alapú megoldásokat díjazzák. A DT, valamint leányvállalata, a Magyar Telekom, 10 millió forint értékű kommunikációs kampányt ajánl fel nyereményként azoknak a független fejlesztőknek, akik a legjobb, felhő-technológián alapuló üzleti célú IoT alkalmazásokat álmodják meg, amelyek könnyebbé, egyszerűbbé és hatékonyabbá teszik a kis- és közepes vállalkozások napi tevékenységét.

„A versennyel nemcsak innovatív ötleteknek adunk teret, hanem edukációs célt is szolgálunk; bemutatjuk, hogy a kisvállalkozások milyen sokrétűen használhatják ki az IoT megoldások nyújtotta lehetőségeket. Az egyéni fejlesztőktől a kisebb startup cégekig mindenkit bátorítok, hogy valósítsa meg ötletét és jelentkezzen a felhívásunkra. Ennél jobb lehetőség ugyanis ritkán adódik arra, hogy befusson egy ötlet, és hogy a valódi célcsoport mondjon véleményt a szolgáltatásról” – mondta Lakatos Péter, a Magyar Telekom kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese.

A verseny kiváló lehetőség mindazoknak a fejlesztőknek, akik szélesebb körben szeretnék ismertté és elérhetővé tenni IoT alapú megoldásukat. A Telekom a legjobb, nemzetközi és hazai fronton is használható megoldás fejlesztőjét segíti majd a piacra lépésben, hogy a megálmodott alkalmazás minél előbb juthasson el a hozzáértő, és majd azt használó üzleti közönséghez. A Telekom Üzleti appok versenyére nemcsak Magyarországról várják a nevezéseket, hanem Ausztriából, Horvátországból, Németországból, Görögországból, Macedóniából, Romániából és Szlovákiából is lehet pályázni. Az egyes országok nyertesei egy-egy 30 ezer euró értékű helyi marketingkampányt nyernek, ezen túl, a verseny során egy nemzetközi nyertest is hirdetnek, amely nemzetközi megoldás a Deutsche Telekom Csoport nyolc országában lesz a vállalat partnere, és ezáltal eljuthat 10,8 millió üzleti ügyfeléhez. A Telekom Csoport híres arról, hogy az új technológiákat és szolgáltatásokat fenntartható módon képes bevezetni a piacon. A nemzetközi nyertes az ehhez szükséges értékesítési és marketing szakértelmet, támogatást is megkapja.

A legjobb 15 közé azok kerülnek be, akiknek a megoldását a kis- és közepes vállalkozások valóban értékesnek, szerethetőnek tartják, hiszen a pályázott alkalmazásokra a KKV-s közönség szavaz majd. A legtöbb szavazatot gyűjtő megoldások közül egy szakértőkből álló zsűri választja ki a nyertes hazai pályázatokat, illetve a nemzetközileg legjobbnak ítélt megoldást. A résztvevők növelhetik a pályázatukra érkező szavazatok számát és nyerési esélyüket, ha bevonják ismerőseik közösségét hogy szavazzanak rájuk. A szavazás is megtérülhet: a Magyarországon, Ausztriában, Horvátországban, Németországban, Görögországban, Macedóniában, Romániában és Szlovákiában regisztráló és szavazó vállalkozók és alkalmazottaik minden országban egy helyi, 6 millió forint értékű marketing kampányt nyerhetnek, valamint a nyertes IoT szolgáltatást is használhatják majd.

Az Üzleti appok versenyének kategóriái és díjai:

Országos nyertes: A legjobb IoT üzleti megoldás
Nyolc országos marketing kampány, egyenként akár 10 millió forint értékben.

Országos nyertes a szavazók között: Az IoT üzleti megoldás leglelkesebb támogatója
Nyolc országos kampány, valamint az adott nyertes megoldás, egyenként akár 6 millió forint értékben

Különdíj: A legjobb nemzetközi IoT üzleti megoldás.
Partnerség Deutsche Telekom Csoporttal nyolc országban, 10,8 millió lehetséges üzleti ügyfél elérése, Valamint promóciós részvétel a Telekom Partnerként egy nemzetközi szakmai vásáron, 10 ezer euró értékben

A verseny ütemterve:

Jelentkezési szakasz az IoT fejlesztőknek: 2015. április 20. – május 25.
Szavazás az üzleti ügyfeleknek: 2015. május 11. – június 22.
Nyertesek bejelentése: 2015. július 7.

A pályázat fenti leírása nem teljes körű, a részletes feltételek az Üzleti app sikerfalon, a www.sikerfal.hu weboldalon érhetők el.